Tgrt Haber
11 Kasım 2016 07:41

Trafik sigortasında beklenen indirim gelmedi

TBM Başkanı Aydın Ağaoğlu, trafik sigortası poliçelerinde beklenen indirimin olmadığını belirterek; “Hazine, yetkisini kullanıp tavan fiyat uygulamalı” dedi

Trafik sigortasında beklenen indirim gelmedi
trafik sigortası, indirim

Trafik sigortasında ‘fahiş fiyat’ şikâyetleri bitmiyor. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, trafik sigorta poliçelerinin fiyatlarının mayıs-ekim döneminde yüzde 7-9 düştüğünü söyledi. Ancak tüketiciler yüzde 100’ü aşan zamların ardından bu düşüşün yaraya ilaç olmadığını ifade ediyor. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, sıkıntının ancak Hazine’nin müdahale yetkisini kullanmasıyla çözülebileceğini söyledi. Trafik sigortasının zorunlu olduğunu, yaptırmayanların trafikten men edilip çeşitli cezalarla karşı karşıya kaldığını, araçlara muayene de yapılmadığını hatırlatan Ağaoğlu, “Vatandaş bütün bunlarla karşılaşmamak için trafik sigortası poliçesi yaptırıyor. Geçen yıl bu poliçelere büyük zamlar yapıldı. Sigortacıların zararı azalsın diye kanuni düzenlemeler yapıldı ama fiyatlar yeterli derecede geri çekilmedi. Yapılması kanuni mecrubiyet olan bu sigortada fiyat serbest olmamalı” dedi. Ağaoğlu şunları söyledi: “Yargıtay, sürücünün kusurundan dolayı meydana gelen kazalardaki ölümlerde tazminat ödenmesi uygulamasını kaldırdı. Üstelik, sebep olduğu kazanın bütün bedeli de kusurlu sürücüye yüklendi. Bunun yanı sıra ölen kusurlu kişilerin yakınlarının dava açmadan önce sigorta şirketiyle anlaşması şartı getirildi. Burada da zararları azaldı. Bir şikâyetleri daha vardı sigorta şirketlerinin. “Biz 3 yıl önce maliyetin altında fiyat verdik. 400 liralık ürünü 200’e sattık” diyorlardı. Aslında kaskoyu, konut sigortasını, sağlık sigortasını satmak için 200 liralık kaskoyu yem olarak kullanıyorlardı. Bir anlamda ‘gel gel’ uygulamasıydı. Yani kendi hatalarıydı” diye konuştu. Çözümün ise Hazine Müsteşarlığının sigorta şirketleri nezdinde mevzuat düzenlemesi yapmasıyla mümkün olduğunu söyleyen Ağaoğlu, “Tüketiciler de mutlaka Sigorta Bilgi Merkezinin www.sbb.gov.tr adresinden en ucuz teklifleri görüp kararını ona göre vermeli” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...