Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Temmuz 2016 11:48

Trafik sigortasında primleri düşürecek yeni formül hazır

Başbakan Yardımcısı Şimşek, 'Zorunlu trafik sigortalarında primlerin daha etkin bir şekilde düşürülmesi için yeni bir mevzuat hazırladık'

Trafik sigortasında primleri düşürecek yeni formül hazır
mehmet şimşek,trafik sigortası,

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek,  zorunlu trafik sigortalarında primlerin daha etkin bir şekilde düşürülmesi için  yeni bir mevzuat hazırladıklarını belirterek, "Yaptığımız çalışma ile prim  belirleme sıklığının serbestleşmesini sağladık. Şimdi sıra sigorta şirketlerinde.  Sektörün, Hazinenin yetkilerini kullanmasına gerek bırakmadan, yeni düzenlemeleri  fiyatlara mutlaka yansıtması lazım." dedi. 
 Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zorunlu trafik sigortası  tarifelerinin sigortacılık ilkeleri dahilinde sigorta şirketlerince serbestçe  belirlendiğini hatırlattı.
 2011 yılından itibaren birtakım yargı kararları nedeniyle sektörde  sorunlar yaşandığını, sigorta şirketlerinin zararları nedeniyle, primleri  yükselttiklerini anlatan Şimşek, vatandaşların şikayetleri üzerine de primlerin  düşmesi amacıyla nisan ayında Meclis'ten bir düzenleme çıkardıklarını kaydetti.
 Bu şekilde sistemde öngörülebilirliği artırdıklarını ifade eden  Şimşek, yasal düzenleme sonrasında primlerde düşüş eğiliminin başladığını  söyledi.
 Hazine Müsteşarlığının sigorta şirketlerinin uyguladığı primleri çok  yakından takip ettiğini vurgulayan Şimşek, sık sık şirket temsilcileri ile de bir  araya gelindiğini, vatandaşın ödeyebilme gücüne uygun, sigorta şirketinin de  makul fiyatlama yapması yönünde çözüm önerileri geliştirdiklerini ifade etti.
 Bu kapsamda zorunlu trafik sigortası konusunda yeni bir mevzuat  hazırladıklarını dile getiren Şimşek, "Yeni mevzuat ile mevcut durumda  şirketlerce belirlenen ve 1 ay süresince değiştirilemeyen zorunlu trafik  sigortası tarifelerinin şirketlerce günlük olarak değiştirilebilmesine imkan  verilmiş olup, prim belirleme sıklığının serbestleşmesi sağlanmıştır."  ifadelerini kullandı.
 Şimşek, düzenlemenin, zorunlu trafik sigortası primlerinin değişen  şartlara daha süratli uyumunu sağlamayı ve primlerin şirketlerce makul  seviyelerde belirlenebilmesini amaçladığını vurgulayarak, bu sayede şirketlerin  mevcutta 1 ay olan tarife tespit kısıtına tabi olmadan daha hızlı prim tespit  edebileceğine dikkati çekti.
  "Primleri araştırıp en uygununu seçin" tavsiyesi
 Araç sahiplerine poliçe vadesi gelmeden rekabetçi ortamda belirlenen  primleri araştırıp en uygun teklifi bulmaları tavsiyesinde bulunan Şimşek,  "Vatandaşlarımızın internet ortamından da kolay teklif alma olanağı mevcuttur.   Bu kapsamda temin edilen poliçe prim teklifleri, tekliften sonraki fiyat  hareketlerinden etkilenmeyecektir. Diğer taraftan, vatandaşlarımızın poliçelerini  düzenlettirdikten sonra da piyasada mevcut daha düşük primlerden poliçe tanzim  ettirmeleri mümkündür." görüşüne yer verdi.
 Yaptığımız düzenlemelerle ve getirdikleri kolaylıklarla sektörün rahat  nefes almasını ve zararlarının azaltılmasını sağladıklarını belirten Şimşek,  "Şimdi sıra sigorta şirketlerinde. Sektörün de Hazinenin yetkilerini kullanmasına  gerek bırakmadan, yeni düzenlemeleri fiyatlara mutlaka yansıtması lazım." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...