Tgrt Haber
04 Aralık 2021 12:30

Trafikte radardan kaçmak mümkün mü? Efsaneyi, uzmanı çürüttü!

Radara yakalanıp ceza ödemek istemeyen sürücüler ilginç taktiklere başvuruyor. Dikiz aynasına CD asmak, plaka boyamak, arabanın kaputuna alüminyum folya yapıştırmak, öndeki aracın arkasına gizlenmek, radar noktasında frene basmak sürücülerin başvurduğu bazı yöntemler. Peki radardan kaçmak mümkün mü? Uzman görüşü tüm bu efsaneleri çürütüyor.

Trafikte radardan kaçmak mümkün mü? Efsaneyi, uzmanı çürüttü!
radar,trafik cezası,radar cezası,trafik kuralı,hız

"Radardan kaçılır mı, nasıl kaçılır, radara yakalanmamak için neler yapmak gerekir?" sorularının cevabını araştıran sürücüler için aslında verilecek öncelikli cevap, kurallara uymak! "Radar cezası ne kadar, kaç para, ne zaman gelir?" endişesi yaşamaktan sıkılan sürücüler, radara yakalanmamanın yollarını aramaya devam ederken; konunun uzmanı yeni açıklamalarda bulundu ve doğru bilinen yanlışları anlattı! 

Trafikte radardan kaçmak mümkün mü? Efsaneyi, uzmanı çürüttü!

"RADAR'DAN KAÇMAK MÜMKÜN MÜ?"

Trafik kurallarına uymayan sürücülerin en büyük korkusu haline gelen radar, beraberinde çeşitli efsanaleri de getiriyor. Radarı fark ettiğinde frene basandan plakasını spreyle boyayan sürücülere kadar birçok radar efsanesi de araştırılmaya devam ediyor. Konu ile ilgili, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Müdürlüğü'nde görevli ekipler tarafından da, trafik kazalarını azaltmak için, hız limitini aşan sürücüler tam donanımlı araçlara yerleştirilen yüksek çözünürlüklü kamera ile anında tespit ediliyor. 1200 metreye kadar sinyal aldığı bilinen radar araçları, trafik kazalarının önüne geçmek için büyük bir rol oynuyor. Çeşitli yöntemlerle radardan kaçmak isteyen sürücüler için ise, geriye tek bir seçenek kalıyor: Hız kurallarına uymak!

Trafikte radardan kaçmak mümkün mü? Efsaneyi, uzmanı çürüttü!

RADAR, SİZİ, SİZDEN ÖNCE GÖRÜYOR!

Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde görev alan Kıdemli Baş Polis Memuru ve eğitimci İdris Tonoğlu, radarın trafik kazalarını önleme noktasında ne kadar önem arz ettiğini ifade etti ve konu ile ilgili efsaneleşen "radardan kaçma taktikleri"ne dair açıklamalar yaptı:

 "Samsun Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak radarları trafik kazalarının yoğun olduğu yerlerde Tekkeköy’de, çevre yolunda, Atakum’da yapmaya çalışıyoruz. Birinci önceliğimiz trafik kazalarını minimum düzeye indirmektir. Radar konusunda bazı bilinen yanlışlar var. Önce CD takılması, folyo ile kapatılması, sprey sıkılması gibi önlemlerin hiçbiri radarı engellemiyor. Radar 1200 metre kadar sinyal atıyor. Genelde radara girenler hastası olduğunu, hız ihlali yapmadığını söylüyorlar. Hız limitlerinin az olduğunu söylüyorlar. Burası yerleşim yeri. Burada hız limiti 82 kilometredir. İnsan nüfusunun fazla olduğu yerde bu kadar hız limiti belirlenmiştir. Vatandaşlar özellikle Tekkeköy bölgesinde hız ve yakın takip konularına dikkat etmesi gerekiyor. Burada zincirleme trafik kazalarını çok yoğun bir şekilde yaşıyoruz."

Ordu- Samsun yolunda günlük araç geçişinin 70 bin olduğu aktaran Tonoğlu, araç sürücülerine seslenerek:

"Burada hız ihlali yaptıysanız radarı gördüğünüzde lütfen frene basmayınız. Sert şekilde frene bastığınız zaman hem kendinizi tehlikeye düşüreceksiniz hem de arkanızdaki seyir halinde bulunan vatandaşları tehlikeye atacaksınız. Siz radarı görmeden önce radar cihazı zaten sizi görmüş oluyor. Eğer radarda hız ihlali yapmışsanız frene basmanızın size herhangi bir faydası olmuyor. Lütfen hız kurallarına uyalım" diyerek radardan kaçışın mümkün olmadığını; aksine son anda frene basmanın vahim kazalara neden olabileceğinin altını çizdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...