Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 10:20

Trendyol Türkiye'nin ilk decacornu oldu: Değeri 16,5 milyar dolar

Trendyol yeni yatırım turunda 1,5 milyar dolarlık yeni yatırım aldı. Yeni yatırımla şirketin değerlemesi 16,5 milyar dolara ulaştı. Şirket böylelikle Türkiye'nin ilk decacorn'u olmayı başardı.

Trendyol Türkiye'nin ilk decacornu oldu: Değeri 16,5 milyar dolar
trendyol,yatırım

E-ticaret platformu Trendyol, 1,5 milyar dolar yeni yatırım ile değerlemesini 16,5 milyar dolara çıkardı. Böylece Trendyol, değeri 10 milyar doları geçen şirketler için kullanılan "decacorn" tanımına sahip ilk Türk teknoloji şirketi oldu.

Yeni yatırım turu, ABD'li yatırım fonu General Atlantic ve Japonya merkezli SoftBank Investment Advisers yönetimindeki SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşti.

Berlin merkezli Princeville Capital, ADQ (BAE) ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) de yatırım turuna katıldı. Trendyol'un mevcut yatırımcısı Alibaba da bu sene başında şirkete 350 milyon dolar ek yatırım yapmıştı.

Yeni yatırım turuyla birlikte, Trendyol'un hissedarlık yapısında Asya, Avrupa, Amerika, Orta Doğu ve Türkiye'den önemli yatırımcılar yer almış oldu.

Trendyol Kurucusu Demet Mutlu, Trendyol'un ilk "decacorn" olmasının uluslararası arenadaki konumunu güçlendireceğini belirterek, "Bu yatırım Türkiye'nin dijital ekosistemine uluslararası ilgiyi artıracak ve sektörümüzün gelişmesine ciddi ivme kazandıracak." ifadelerini kullandı.

“EMEA BÖLGESİ'NİN LİDERİ OLACAĞIZ"

Trendyol Yönetim Kurulu Başkanı Evren Üçok ise, “Genç nüfusu, dünya standartlarındaki insan kaynağı ve EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi’ndeki stratejik konumu ile ülkemizin yüksek bir büyüme potansiyeli var. EMEA'nın e-ticaretteki lider oyuncusu olmak için, Türkiye’deki güçlü ekibimizden, teknoloji ve e-ticaretteki uzmanlığımızdan, ülkemizin ve iş ortaklarımızın kaliteli üretim kapasitesinden, pazarlama becerilerinden ve lojistik alanındaki deneyimlerinden güç alacağız” açıklamasında bulundu.

TÜRK ÜRÜNLERİNDE E-İHRACAT ARTIŞ HEDEFİ

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin de açıklamasında “Aldığımız yeni yatırımı değer yaratacak teknolojiler geliştirmek, müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak lojistik ve teknolojik altyapı yatırımları yapmak, esnaf ve KOBİ'lerimizi dijitalleştirmek, Türk ürünlerinin e-ihracatını ve ülkemize döviz girişini artırmak için kullanacağız“ dedi.

DECACORN NEDİR?

Değeri 10 milyar doları aşkın şirketlere verilen isimdir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...