Tgrt Haber
20 May 2022 09:33 - Güncelleme : 20 May 2022 09:39

TÜİK’te enflasyonu hesaplayan başkan Cem Baş istifa etti

Türkiye İstatistik Kurumu’nda dikkat çeken görev değişikliği yaşandı. Enflasyon hesabı yapan daire başkanı Cem Baş sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etti. Baş’ın aynı dairede “uzman” olarak görevini sürdüreceği bildirildi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
TÜİK,enflasyon,cem baş,istifa

Son dönemde özellikle muhalefet tarafından eleştirilen Türkiye İstatistik Kurumu'nda (TÜİK) dikkat çeken istifa haberi geldi. Resmi enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığı tartışıldığı bir dönemde TÜİK’te enflasyon hesabı yapan daire başkanı Cem Baş görevinden istifa etti.  Baş gerekçe olarak ise sağlık sorunlarını gösterdi. Baş’ın aynı dairede “uzman” olarak görevini sürdüreceği bildirildi. Ekonomi kulislerinde uzun yıllardır bu görevi sürdüren Baş’ın istifa etmesi sürpriz olarak nitelendirildi.

SON 1 YILDA 3 BAŞKAN DEĞİŞTİ

Türkiye’de resmi enflasyon yüzde 70’e dayandı. Ancak bazı kesimlere göre gerçek durum resmi rakamların çok üzerinde. Enflasyon hesabını yapan Türkiye İstatistik Kurumunda son bir yılda 3 başkan değişti.

2016 ‘dan bu yana TÜİK'te 5 başkan değişti

  • Mehmet Aktaş (Vekil) Şubat 2016-Nisan 2019
  • Yinal Yağan (Vekil) Nisan 2019-Mayıs 2020
  • M. Cahit Şirin (Vekil) Mayıs 2020-Şubat 2021
  • S. Erdal Dinçer Mart 2021-Ocak 2022
  • Erhan Çetinkaya Ocak 2022-Görevde
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...