Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Şubat 2016 10:21

Tüketici güven endeksi düştü

Tüketici güveni üç aydır üst üste düşüyor. Tüketici güven endeksi, Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 7 oranında azaldı.

Tüketici güven endeksi düştü
tüketici güven endeksi,

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Şubat ayında bir önceki aya göre %7 oranında azaldı. Ocak ayında 71,62 olan endeks Şubat ayında 66,64 oldu.
Hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre %3,1 oranında azaldı. Ocak ayında 92,17 olan endeks değeri Şubat ayında 89,31 oldu. Bu düşüş, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının azalmasından kaynaklandı.

Ocak ayında 95,65 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi%5,9 oranında azalarak, Şubat ayında 90,03 oldu. Bu azalış, gelecek 12aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönündebeklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre azaldığınıgöstermektedir.

İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre %10,1 oranındaazalarak, Şubat ayında 66,17 değerine düştü. Bu düşüş, gelecek 12aylık dönemde işsiz sayısında azalış bekleyenlerin azalmasından kaynaklandı.

TASARRUF ETME İHTİMALİ AZALDI

Tasarruf etme ihtimali endeksi %16,1 oranında azaldı. Ocak ayında 25,09 olan endeks, Şubat ayında 21,05 değerine düştü. Bu azalış, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre azaldığını göstermektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...