Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Haziran 2022 10:19 - Güncelleme : 22 Haziran 2022 11:07

Tüketici Güveni düşüyor: Haziran ayı endeksi 4 puan düştü

Haziran ayına ilişkin tüketici güven endeksi açıklandı. TÜİK ve TCMB iş birliğindeki tüketici eğilim anketi sonuçlarına göre endeks 63,4 değerini aldı.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber, AA
Tüketici Güveni düşüyor: Haziran ayı endeksi 4 puan düştü
tüik

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Türkiye İstatistik Kurumu iş birliğiyle yürütülen tüketici eğilim anketinde sonuçlar yayımlandı. Anket sonuçlarına göre oluşturulan tüketici güven endeksinin Haziran ayına ilişkin verisi geldi.

Açıklanan veriye göre, tüketici güven endeksi Haziran ayında 63,4 değerini aldı. Endeks, mayıs ayında 67,6 olarak gerçekleşmişti.

Endeksin 100 ve üzerinde olması Tüketici güveninde iyimserliğe, 100'den küçük olmasıysa kötümser duruma işaret ediyor.

Mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi mayısta 48,5 iken haziranda yüzde 8,1 azalarak 44,5 oldu. Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi ise mayısta 66,5 iken haziranda yüzde 10 düşerek 59,9'a geriledi.

Mayısta 66,3 olan gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 7,1 azalışla bu ay 61,6 olarak gerçekleşti.​​​​​​​

Gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi de mayısta 89 iken haziranda yüzde 1,8 azalarak 87,5'e geriledi.

Tüketici güven endeksi, Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 6,2 oranında azaldı.

Geçmiş endeks verilerine bakıldığında Haziran verisinin endeks tarihinin en düşük seviyesine gerilediği kaydedildi.

Kaynak: TGRT Haber, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...