Tgrt Haber
09 Mart 2015 06:53

Tüketiciler kartların aidatsız olmasını isteyebilir!

Kredi kartının yanında aidatsız ikinci bir kart çıkarmak zorunda olan bankalar müşterilerinin aidatsız kart isteklerini geri çevirmek için her yolu deniyor.

Tüketiciler kartların aidatsız olmasını isteyebilir!
Tüketici Sorunları Derneği

Bazı bankaların, aidatsız kredi kartı isteyen müşterilerini vazgeçirmek için şantaja bile başvurduğunu ileri süren Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, “taksit ve kampanyalardan faydalanılamıyor, alışverişlere puan verilmiyor, farklı bir plastik kart gönderiliyor, indirim yapılmıyor” denilerek tüketiciye baskı yapıldığını söyledi. Ağaoğlu, “Tüketici ısrar edince 'kartınıza aidatınız kadar puan yüklüyoruz, alışveriş yaptıkça bu puan düşecek' diyerek aidatın varlığını sürdürmesi sağlanıyor. Niye boynunun üzerinde sürekli dalgalansın kılıç gibi? Kartların hepsi aidatsız olmalı. Tüketiciler, bankalarla iletişime geçip kanuna göre kullandıkları kredi kartının veya yeni talep ettikleri kartların aidatsız olmasını isteyebilir. Banka bu talebe uymak zorundadır. Eğer banka bunu sağlamadığı takdirde şikayet edilmesi üzerine kendisine bir aylık süre verilir. Bu sürede aykırılık giderilmezse 5,5 milyon lira idari para cezası uygulanır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...