Tgrt Haber
06 Ağustos 2021 13:55

Bakan açıkladı: Turizm hedefinde sapma yok

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin turizm hedeflerinde değişiklik olmadığını belirterek, “2021 yılı için 25 milyon turist, 20 milyar dolar hedefimizi koruyoruz” dedi.

Bakan açıkladı: Turizm hedefinde sapma yok
turizm,yangın,marmaris,bodrum,turist

Muğla’nın Marmaris’te yangın bölgesine giden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaraların sarılması ve kayıpların telafisinin hızlı bir şekilde sağlanacağını ifade ederek, “Biz bütün bu çalışmaları devlet olarak yeterli bulmuyoruz. Bizim önceliğimiz bundan sonra Marmaris’e yeni bir hikâye yazmak. Biliyorsunuz, Marmaris Türkiye’nin en eski, en önemli turizm bölgelerinden biri. Bazen turizm ilk olmak avantaj gibi olsa da zaman içerisinde ihtiyaç duyulan değişimleri yapamadığınız, trendleri yakalayamadığınız zaman bu aleyhinize de dönebiliyor” şeklinde konuştu.  

HEDEFTE DEĞİŞİKLİK YOK

Gazetecilerin sorusu üzerine Türkiye’nin turizm hedeflerini hatırlatan Bakan Ersoy, “Bu seneki hedefimiz 25 milyon turist, 20 milyar dolar gelirdi. Hedefimizle ilgili bir değişiklik yok. 2021 yılı için 25 milyon turist, 20 milyar dolar hedefimizi koruyoruz. Zaten olası sürprizlere karşı sapma payını her zaman hedeflerimiz içine koyuyoruz. O yüzden yıl sonu hedefimizde bir sapma yok” dedi. 

Bakan açıkladı: Turizm hedefinde sapma yok

“YAKLAŞIK 12 BUÇUK MİLYONU YAKALAMIŞ OLACAĞIZ"

Temmuz sonuna kadar gelmesi hedeflenen turist sayısını açıklayan Bakan Ersoy, “Temmuz sonu itibariyle de hem yabancı turist hem de yurt dışı yerleşik Türk ziyaretçileri toplam alıyoruz. İkisi birleştiği zaman 12 milyon ile 12 buçuk milyon arasında bir rakamı yakalamış olacağız. Bu veriler ay sonuna doğru açıklanacak. Biz sınır kapılarından takip edebildiğimiz kadarıyla Temmuz sonu itibariyle yaklaşık 12 buçuk milyon hem yabancı ziyaretçi hem yurt dışı yerleşik Türk toplam sayısına erişmiş olacağız” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...