Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Nisan 2015 10:23

Türk devi yabancıya satılıyor

Yabancı yatırımcıların Türk markası avının son hamlesi Kiğılı oldu.

Türk devi yabancıya satılıyor
kiğılı,satış,

Abdullah Kiğılı, “Masadayız. Çoğunluk hisseyi de satabiliriz” diyor. Kiğılı, soyadını taşıyan markanın yönetimini bırakmayacağını söylüyor.Ortaklık için yabancı fonlarla görüştüklerini açıklayan Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, “Epey bir yol aldık. Arzu ettiğimiz istediğimiz belli bir değeri var markanın. 2015 yılında yabancı bir fon işletmemize girerse sürpriz olmaz. Ya bitecek ya bitecek” dedi.
Şartlara bağlı olarak Kiğılı’nın çoğunluk hisselerini de satabileceklerini söyleyen Kiğılı, “Çoğunluk da olabilir azınlık hisse de olabilir. Azınlık da çoğunluk da olsa görüştüğümüz fonlar işin başında beni görmek istiyorlar. Benim de sıhhatim müsaade ettiği müddetçe 3-5 yıl zarfında şirketi yönetmeye devam edeceğim” diye konuştu.
Sultanhamam’da çıraklıktan başlayan iş hayatınız, markalaşma için verdiğiniz uzun uğraşlarla devam etti. Şimdi ise yabancılarla ortaklık görüşmeleri yaptığınız söyleniyor. Bu haber doğru mu?
Evet, şu anda görüşmelerimiz sürüyor. Epey bir yol aldık. Arzu ettiğimiz istediğimiz belli bir değeri var markanın. Çok şükür değerli bir marka. bugün 225 mağazası olan Türkiye’nin en büyük erkek giyim markasıyız. Tahmin ediyorum bu yıl Allah nasip ederse bitirmiş olacağız. Yani 2015 yılında artık bir yabancı fon işletmemize girerse sürpriz olmaz.
Şirketin ne kadarlık hissesini satmayı düşünüyorsunuz?
Şartlara bağlı, çoğunluk da olabilir azınlık hisse de olabilir. Azınlık da çoğunluk da olsa görüştüğümüz fonlar işin başında beni görmek istiyorlar. Benim de sıhhatim müsaade ettiği müddetçe 3-5 yıl zarfında şirketi yönetmeye devam edeceğim.
Peki bu süre sonunda bir emeklilik hayaliniz var mı?
Emekli olmayı hiç düşünmedim. Bu yönde hiç hayalim olmadı. En büyük hobim işim. Zaten bir hissem olacak. Her Sabah şirkete gidip oradaki havayı teneffüs etmem lazım ki yaşamımı uzun hale getireyim.

Çoğunluk hissesini satmanız durumunda, bu sizi duygusal olarak nasıl etkiler?
İş hayatında duygusallığa yer yok. 50 yıllık ticaret hayatında bir çok şey öğrendim. Onlardan birisi de bu. Duygusal davranırsan büyüyemezsin. Ticarette duygusallık yoktur. Şartlar neyi gerektiriyorsa onu yapmak durumundasın.

Bu satışa Abdullah Kiğılı markası da dahil mi?
Hem Kiğılı, hem de Abdullah Kiğılı markaları dahil. Bir fon ortak alarak şirketi mali açıdan daha da güçlendiriyorsunuz. O fon sizi yurtdışına rahatlıkla taşıyabiliyor. Fonların girdiği her şirket büyümüş. Bu yıl zarfında artık son kararımızı vereceğiz. Ya bitecek ya bitecek.

Ortaklık size ne sağlayacak?
225 yurtiçi, 17 tane de yurtdışı mağazamız var. Ortaklıkla birlikte Avrupa pazarına gireceğiz. Bir yıl içinde Balkan ülkelerine girmiş olacağız. Üç yıl içinde bizim için Türkiye’de deniz bitiyor. Denizin bittiği yerde ben nehirde mi boğulayım. Bu nedenle ortaklık kurmanın vakti şimdi geldi.

Deniz bitiyor derken...
Şu anda Türkiye’nin 67 ilinde mağazamız var. Geriye 14 vilayet kaldı. Üç yıl içinde de buralarda açmış oluruz. Bu da yetmiyor, ilçelerde, karayollarında mağazalar açıyoruz. Bunun için planlarımız hazır. Üç yıl sonra Türkiye’deki tüm yatırımlarımızı yapmış olacağız. Bunun sonucunda doğal olarak yurtdışında yatırım yapacağız.   Türk hazır giyimin önü açık. Git gidebildiğin kadar...

Seçimlere gidiyor Türkiye. Büyüme tartışmaları yaşanıyor. Risk görüyor musunuz?
Bu yıl sektörde 50. yılı tamamlıyorum. Seçim, muhtıra, ihtilal görmediğim şey kalmadı. Türkiye’ye birşey olmaz. O kadar büyük bir ülke haline geldi ki, kurlarmış, seçimlermiş artık ekonomiyi etkilemez. Olumsuz tablom yok. Vız gelir tırıs gider. Her yıl büyüyen bir şirketin olumsuz tablosu nasıl olur?

Spor hayatına noktayı koydum

Fenerbahçe aşkınız biliniyor. Yönetimden pek de mutlu ayrılmadınız. Yeniden dönüşü hayal ediyor musunuz?
Spor hayatı benim için bitti. Noktayı koydum. Bir daha hiçbir şekilde görev almayacağım. Ben kulubüme bağlı, sadık bir taraftarım. Fenerium’ları belli bir yere getirdik. Bundan sonra da daha iyi yerlerde görmek isterim.

Seçim için 100 bin takım elbise satacak

Seçim demek biraz da “lacivert takım elbise” demek. Bu dönem satışlar artıyor mu?
Seçimler nedeniyle takım elbise satışları artıyor. Biz de aylar öncesinden 100 bin takım elbise stoklamıştık. Satışlar hızla devam ediyor. İki aylık süre içinde daha da artacak.

2015’teki ciro hedefiniz nedir?
2014’te yüzde 22 büyüdük. 400 milyon TL ciroya ulaştık. İlk üç ayda büyümemiz yüzde 25. Yıllardır ilk 500 şirketin içindeyiz. 2015 yılını da 500 milyon TL ciro ve yüzde 25 büyüme ile kapatmayı hedefliyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...