Tgrt Haber
12 Kasım 2021 13:37

Türk-İş Başkanı: 1 ay asgari ücret konuşmanın anlamı yok

Asgari ücrete ilişkin açıklamada bulunan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "45 senedir asgari ücret 31 Aralık'ta belirleniyor ve 1 Ocak'ta yürürlüğe giriyor. 1 ay bunu tartışmanın anlamı yok. Aralık ayının ilk 10 gününde bunu oturup konuşalım işçi ne alacağını, işveren de ne vereceğini bilsin" dedi.

Türk-İş Başkanı: 1 ay asgari ücret konuşmanın anlamı yok
asgari ücret

Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay merakla beklenen asgari ücret konusunda açıklamalarda bulundu.

Asgari ücretin geçmişte belirleme ücreti olarak kullanıldığını şimdilerde ise geçim ücreti olduğunu kaydeden Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, "2825 lirayla bırakın 1 ay geçinmeyi 15 gün geçinemezsiniz. 45 sene boyunca asgari ücret rakamını Türk-İş olarak 5 defa imzalamışız ancak 40 defa imzalamamışız. İnsanları tebessüm ettirecek bir rakamı önümüze getirsinler imzalayalım. Biz yasama, yürütme veya yargı değiliz. Asgari ücretlinin sıkıntısını dile getirip bir çözüm almaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de vergiyle ilgili ülkeyi yönetenlerin düşünmesi lazım. İşverenleri batırmadan, onları sıkıntıya sokmadan bir yol bulmak lazım. İşverenimizi muhafaza edip işçimize de asgari ücretle geçinebilecek bir ücret almak durumundayız” dedi.

"1 AY ASGARİ ÜCRETİ TARTIŞMANIN ANLAMI YOK"

Gelecek hafta Türk-İş'in dışındaki sendikalarla görüşeceğini aktaran Atalay, "Belli bir noktada buluşmak durumundayız. 45 senedir asgari ücret 31 Aralık'ta belirleniyor ve 1 Ocak'ta yürürlüğe giriyor. 1 ay bunu tartışmanın anlamı yok. Aralık ayının ilk 10 gününde bunu oturup konuşalım işçi ne alacağını, işveren de ne vereceğini bilsin. Bunu uzatmanın anlamı yok. İnşallah işçiyi tebessüm ettirecek bir rakam gelir. Bunu yaparken de işveren ve işçinin üzerindeki vergi yükünü almak gerekiyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...