Tgrt Haber
13 Ekim 2021 11:20

Türk Metal işçileri zam oranı belli oldu mu? Metal işçileri ne kadar zam alacak?

130 bin çalışanı ilgilendiren Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Grup Toplu İş Sözleşmesi'nde müzakereleri başladı. Metal işleri zam oranlarının konuşulduğu müzakerelerde 2021 ile 2023 dönemindeki mali ve sosyal haklar belli olacak. Peki Türk Metal işçilerine ne kadar zam gelecek? İşçi Metal işçileri 2021 2023 yılı zam oranları.

Türk Metal işçileri zam oranı belli oldu mu? Metal işçileri ne kadar zam alacak?
zam,,işçi,,maaş,

Otomotiv, beyaz eşya ve elektronik sektörleri başta olmak üzere metal sektöründe yaklaşık 130 bin işçi çalışıyor. Türk Metal ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Grup Toplu İş Sözleşmesi'nde pazarlık süreci başladı. Tarafların anlaşması halinde Türk Metal işçileri zam oranı belli olacak. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarında çalışan Türk Metal işçileri 2021-2023 yılları arasında kendilerine ne kadar zam yapılacağını dört gözle bekliyor. 

TÜRK METAL İŞÇİLERİ ZAM ORANI NE OLDU?  

130 bin işçi ve işçi ailesinin merakla beklediği Türk Metal işçileri zam pazarlıkları başladı. Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarında çalışan Türk Metal işçileri 2021-2023 yılları zam oranını merak ediyor. Türk Metal ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında toplu iş sözleşmesi müzakereleri 12 Ekim tarihinde yapıldı. MESS ile Türk Metal Sendikası arasında İstanbul'da yapılan ilk oturumda, 12 madde Türk Metal Sendikasının önerdiği şekliyle kabul edilerek tutanak altına alındı. 

Türk Metal işçileri zam oranı belli oldu mu? Metal işçileri ne kadar zam alacak?

Türk Metal Sendikası MESS heyetinin sözleşmenin 3 yıllık olması yönündeki teklifini reddetti. Bunun üzerine Türk Metal işçileri zam teklifi daha sonra görüşülmek üzere 26 Ekim tarihine ertelendi.  

TÜRK METAL 2021 2023 YILI ZAM TALEBİ NE KADAR?   

Türk Metal, toplu sözleşmeler için ilk yılın ilk 6 ayı yüzde 29,57, ikinci 6 ayı enflasyon oranı; ikinci yılın ilk 6 ayı enflasyon oranı ve saatlik 1 lira artış, ikinci 6 ayda enflasyon oranında zam artışı talep etti. Bunun yanında Türk Metal Sendikası, sosyal yardımlara ise ilk yıl yüzde 35, ikinci yıl enflasyon artı yüzde 4 zam istiyor. Türk Metal Sanayicileri Sendikası Grup Toplu İş Sözleşmesi, Türkiye'nin en büyük 100 sanayi kuruluşu içinde yer alan 20 firmayı kapsaması bekleniyor.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...