Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Eylül 2015 18:06

Türk şirketi 500 bin avroluk teklifi reddeti

Almanya'da faaliyet gösteren Türk şirketi, sığınmacıların geçişlerini engellemek için Macaristan’dan gelen 500 bin avroluk 'jilet tel' talebini reddetti.

Türk şirketi 500 bin avroluk teklifi reddeti
almanya, türk şirket,

Almanya’nın başkenti Berlin’de faaliyetlerini sürdüren ve sığınmacıların geçişlerini engellemek için  Macaristan’dan gelen toplam 500 bin avroluk jiletli tel talebini reddeden Türk şirketi Mutanox’un sahiplerinden Murat Ekrek, şirketlerin de duygusal yönlerinin bulunduğunu insanların bilmesi gerektiğini söyledi.

Ekrek, AA muhbirine yaptığı açıklamada, Macaristan’ın jiletli teli alarak tel örgüyle insanların geçişini engellemek istediğini belirterek, oradan gelen bu teklifi şirket olarak, bu işin  insanı vicdani olmadığını düşünerek reddettiklerini anlattı.

Macaristan’da bu işi üstlenecek olan firmaların Avrupa’da bu alanda en büyüklerinden olan Mutanox şirketini bulduğunu ve teklif getirdiğini ifade eden Ekrek, burada hem malzeme maliyeti, hem yapımı, hem de nakliyesiyle birlikte toplam 500 bin avroluk bir hacimden söz edildiğini belirtti.

“Bu dik duruş sergileyerek belki dünyada kaybolmuş bir takım mefhumların tekrar canlanmasını, şirketlerin de duygusal yönlerinin olduğunu insanlar tarafından bilinsin” diyen Ekrek, bunu medyaya çıkmak için de yapmadıklarını ifade etti.

"Ölüm tehlikesi var"

Ekrek, normalde kendilerinden siparişte bulunulan jiletli tellerin hapishanelerde, havalimanlarında ve diğer korunması gereken özel yerlerde kullanıldığına dikkati çekerek şuları söyledi:  

"Bu normalde yere serilmemesi lazım. En azından 2 metre yükseklikte serilmesi lazım. Çünkü çok tehlikeli. İnsanlar takıldığında tek başına kurtulma imkanı yok. Macaristan sınırında yaptılar. Sınır telini yere serdiler. İnsanlar ciddi bir şekilde hasar görüyorlar, yaralanıyorlar. Düşünün, insanın orada yararlanması, ölebilme tehlikesi de var. Böyle bir şey olduğunda bunu gönderen şirketler gerçekten nasıl vicdanen raha

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...