Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ağustos 2021 14:26

Türkiye teyakkuzda: 6 ülkeye uçuşlar durdu

Türkiye, yurt dışından ülkemize seyahat edecek bazı yolcular için yeni kararlar aldı. Karara göre Bangladeş, Sri Lanka, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan ve Nepal’den Türkiye’ye tüm uçuşlar durdu.

Türkiye teyakkuzda: 6 ülkeye uçuşlar durdu
uçuş,,delta varyantı,,koronavirüs,,uçak,,havalimanı,

Delta varyantının tüm dünyada hızla yayılması Türkiye’yi teyakkuza geçirdi. Bu kapsamda yurt dışından gelecek yolcular için bazı yeni kararlar alınırken bazı ülkelerle ise tüm uçuşlar durduruldu.

Bangladeş, Sri Lanka, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan ve Nepal’den Türkiye’ye tüm uçuşların durdurulduğu belirtilirken, son 14 gün içerisinde bu ülkelerde bulunan 6 yaş üzeri yolculardan son 72 saat içerisinde yapılmış PCR negatif testi istenmesi ve masraflarını yolcuların karşılaması koşuluyla valiliğinin belirlediği otellerde 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Karara göre karantina kapsamındakilerin Türkiye’ye gelmeden otel masraflarını ödemesi gerekecek.

Diğer alınan kararlar şöyle:

,Ayrıca Afganistan ve Pakistan‘a 1 Eylül’e kadar üniversite eğitimi için gelen öğrenciler 14 gün karantinada kalacaklar. Sadece Türkiye’de oturma ve çalışma izni olan Afganistan ve Pakistan vatandaşları uçağa kabul edilecek ve ev karantinasına girecek.

Birleşik Krallık, İran, Mısır ve Singapur‘dan gelen 6 yaş üzeri kişilerden son 72 saat içerisinde yapılmış PCR testi istenecek.

AŞI YAPTIANA TEST YOK

Bu ülkeler dışında en az 14 gün önce aşı yaptırdığını ve son 6 ay içerisinde Covid-19 geçirdiğine dair belge ibraz eden yolculardan test istenmeyecek. Aksi durumda PCR negatif testi istenecek.

Sağlık Bakanlığı görevlileri, yurtdışından gelen yolculara örnekleme PCR testi yapabilecek.

Yurt dışından Türkiye’ye gelecek yolcular aşı belgesi ve son 6 ay içerisinde Covid-19 geçirdiğine dair belgeyi sunması halinde PCR testinden muaf olacak.

Tüm transit ve transfer yolcular ile uçuş mürettebatları bu koşullardan muaf olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...