Tgrt Haber
23 May 2014 09:13

Türkiye, BM'nin zenginler kulübüne girdi

Türkiye, Birleşmiş Milletler'in (BM) zorunlu bütçesine yüzde 1 oranından fazla katkı yapan 'Cenevre Grubu' ülkeler topluluğuna tam üye olarak kabul edildi.

Türkiye, BM'nin zenginler kulübüne girdi
türkiye,bm,zengin,

Dışişleri Bakanlığı, Cenevre Grubu'nun, BM'nin etkin şekilde çalışması yönünde faaliyetlerde bulunan, idari ve mali konularda görüş birliği içinde olan ülkelerin katıldığı gayriresmi bir oluşum niteliği taşıdığı belirtildi.
Bakanlığın açıklamasında Türkiye'nin 2013-2015 döneminde BM bütçesine zorunlu katkı payının da yüzde 0,6'dan yüzde 1,3'e çıktığı ifade edilerek, Türkiye'nin BM bütçesine en fazla katkıda bulunan ülkeler sıralamasında 25. sıradan 16. sıraya yükseldiği kaydedildi. İstanbul'un bir BM merkezi haline getirilmesi hedefi doğrultusunda son dönemde önemli ilerlemeler sağlandığı belirtilen açıklamada, "Ülkemizin Cenevre Grubu'na tam üye olarak kabul edilmesi memnuniyet verici bir gelişmedir" denildi.

Kaynak Haber7 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...