Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Mart 2014 15:56 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 10:43

DHMİ'ye 15 günde 1,68 milyar avro gelir

DHMİ Genel Müdürlüğü, 15 günde gerçekleştirdiği iki ihale ile ekonomiye 1 milyar 678 milyon avro kazandırdı.

DHMİ'ye 15 günde 1,68 milyar avro gelir
DHMİ Genel Müdürlüğü,ihale,ekonomi,gelir

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), bu ay içerisinde, Dalaman Havalimanı dış hatlar terminal binasının işletme hakkının devri ve Milas-Bodrum Havalimanının yolcu terminallerinin işletme hakkının devri olmak üzere iki ihale gerçekleştirdi. Her iki ihaleye de sektörün büyük firmaları ilgi gösterirken, Dalaman Havalimanı ihalesinde en yüksek teklif KDV hariç 705 milyon avro, Milas-Bodrum Havalimanı ihalesinde ise 717 milyon avro oldu. Söz konusu 2 büyük ihaleden ilki olan Dalaman Havalimanı dış hatlar terminal binasının işletme hakkının devri ihalesi 7 Mart'ta yapıldı. DHMİ Genel Müdürlüğündeki ihaleye Limak-GMR ortak girişim grubu (OGG), Fraport-IC İçtaş OGG, YDA İnşaat ve TAV Havalimanları Holding'ten olmak üzere 4 teklif geldi. Dalaman Havalimanı terminallerinin işletme hakkının devri ihalesinde en yüksek teklifi, KDV hariç 705 milyon avro ile YDA İnşaat verdi.
Şartname gereği, YDA İnşaat, söz konusu bedelin yüzde 10'unu sözleşme sırasında peşin, kalan bölümünü ise işletme süresince yıllık taksitler şeklinde ödeyecek. Dalaman Havalimanı dış ve iç hatlar terminalleri ile bunları tamamlayan tesislerin işletme hakkının 26 yıllığına devrini kapsıyor. YDA İnşaat, sözleşmenin ardından, Dalaman Havalimanı terminallerinin işletme hakkını 31 Aralık 2040'a kadar elde edecek. Dalaman Havalimanı, dış hat yolcu sayısı itibarıyla Türkiye'de 4'üncü, toplam yolcu sayısı itibarıyla da 7'inci sırada yer alıyor. Mevcut dış hatlar terminali özgün mimarisi ve modern yapısıyla dünya havalimanları içinde de ödüle layık görüldü. Geçen yıl Dalaman Havalimanını, 4 milyon 57 bin yolcu kullandı. Dünyadaki ilk 100 havalimanı arasında yerini alan havalimanı, aynı zamanda engelsiz havalimanı ve yeşil havalimanı sertifikalarına sahip olarak hizmet veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...