Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Şubat 2015 04:13 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 10:43

Prim borcu olana taksit müjdesi

Hükümet, yaklaşık 2.5 milyon esnafın yüzünü güldürecek iki önemli adım daha atıyor.

Prim borcu olana taksit müjdesi
faizli kredi,Sosyal Güvenlik Kurumu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin üzerinde çalıştıklarını duyurduğu sıfır faizli kredi mekanizmasının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Bu kredi iflasın eşiğine gelen işletmelere de umut kapısı olacak. Buna göre bankaların kara listesine giren, kredi puanı düşük, hatta kredi alma imkânı kalmayan, mevcut kredileri ödemeyen esnaf da bu krediden yararlanarak işlerini yoluna koyabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu da 12 aydan fazla prim borcu bulunan esnaf, sanatkâr ve çiftçilere borçlarını taksitlendirme fırsatı getiriyor. Meclis'te görüşülen tasarının mevcut haliyle yasalaşması durumunda Bağ-Kur sigortalısı esnaf ve sanatkarlar ile çiftçilerin de talep etmeleri durumunda bu uygulamadan yararlanacakları vurgulandı.

Hattatlık gibi kaybolmaya yüz tutan mesleklerle uğraşanlara yeni işyeri açmaları durumunda faizsiz kredi kullandırılırken, ekonomi yönetimi zora giren esnafa nefes aldıracak yeni bir kredi sistemi kuruyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...