Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Nisan 2014 18:27 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 10:43

Sabancı'dan dev satış

Sabancı Holding, SASA Polyester Sanayi AŞ'deki (SASA) yüzde 51 hissesini Tayland merkezli Indorama Ventures Public Company Limited'in Hollanda'da kurulu iştiraki Indorama Netherlands BV'ye satacak.

Sabancı'dan dev satış
zafer kurtul, ihale, Indorama Ventures Public Company, hisse, tayland, saşa, sabancı holding, EKONOMİ haberleri, EKONOMİ,

Sabancı Holding'den yapılan açıklamaya göre, yapılması öngörülen satış işleminin devir bedeli düzeltmeler hariç 62 milyon dolar olacak. Yüzde 49'luk hissesi halka açık olarak Borsa İstanbul'da işlem gören SASA'nın hisse devir işlemleri, gerekli onay sürecinin tamamlanmasının ardından gerçekleşecek. Satışla ilgili değerlendirmede bulunan Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, Sabancı Holding'in 24 milyar lirayı aşan konsolide geliriyle karlı büyümeye odaklandığını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Sabancı Holding olarak daha fazla rekabet avantajı oluşturabileceğimiz alanlara odaklanmak, sermayemizi bu alanlara aktarmak istiyoruz. Hızlı büyüyen ve özkaynak karlılığı yüksek işlere, sektörlere öncelik veriyoruz. Portföyümüzü karlılık içinde büyüme, daha fazla değer oluşturma hedefiyle sürekli gözden geçiriyoruz. Bu strateji doğrultusunda SASA'daki hisselerimizi alanında dünyanın en iyilerinden biri olan Indorama Ventures şirketine satmaya karar verdik. Ayrıca bugüne kadar büyük özveriyle çalışarak Topluluğumuza önemli katkılarda bulunan SASA çalışanlarına da çok teşekkür ediyorum. Sabancı Holding, sürdürülebilir karlılığı yüksek, büyüme odaklı yatırımlarına devam edecektir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...