Tgrt Haber
29 Mart 2014 09:53 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 10:43

Vergi Borcu Sorgulama, E-Beyanname, İnternet Vergi Dairesi

Vergi Borcu, Vergi Cezası Sorgulama ve Vergi borçlarınızı taki işlemini öğrenebilirsiniz..

Vergi Borcu Sorgulama, E-Beyanname, İnternet Vergi Dairesi
Vergi Borcu Sorgulama,E-Beyanname,İnternet Vergi Dairesi,vergi borcu,vergi cezası,sorgulama,

Bu kapsamda www.gib.gov.tr’de borç bilgilendirme servisi hazırlanarak dileyen mükelleflerin buradan borçlarını sorgulayabilmeleri imkanı getirilmiştir.
Bununla birlikte, bu hizmetten haberdar olmayan mükelleflerin olabileceği dikkate alınarak ve borcu bulunduğuna ilişkin bilgisi olamayanları da bilgilendirmek amacıyla TC Kimlik Numarası bazında üzerine kayıtlı GSM numarası bulunanlara SMS gönderilmesi hizmeti başlatılmıştır. Gönderilen SMS’de, vergi mahremiyetini ihlal eden herhangi bir bilgiye yer verilmemiş olup, sadece kayıtlarımızda borçlu göründüğü ve bu borcun www.gib.gov.tr adresindeki borç bilgilendirme servisinden ya da en yakın vergi dairesinden öğrenilebileceği ifade edilmiştir. Bu doğrultuda, vadesi geçmiş borcu bulunan mükelleflere ait TC Kimlik Numarasına göre her ay sonunda o aya ilişkin borçlular listesi çalışılmakta ve aylık bazda olmak şartıyla bilgiler burada gösterilmektedir. Ancak bu tarihten sonra ödeme, mahsup vs. gerçekleşmiş olabileceğinden en güncel borç bilgisi için en yakın vergi dairesine başvurulması gerekmektedir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...