Tgrt Haber
10 Mart 2016 01:10

Türkiye en büyük feribotu için gün sayıyor

4 bin ton yük taşıma kapasitesine sahip Türkiye'nin en büyük iki feribotundan ilki 20 Mart’ta sefere hazır hale gelecek.

Türkiye en büyük feribotu için gün sayıyor
türkiye, feribot,

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız, TCDD Genel Müdür Yardımcısı M. Emin Tekbaş, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ve Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ile birlikte Vangölü Feribot İşletme Müdürlüğündeki tersanede yapımı devam eden Türkiye’nin en büyük iki feribotunu gezerek incelemede bulundular.

İncelemeye ilk olarak yapımına 2011 yılında başlanan ve 20 Mart’ta sefere hazır hale gelecek olan feribottan başlayan heyet, feribotun makine dairesini ve içini gezerek, şirket yetkililerinden feribotun son durumu ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Buradaki incelemelerini tamamlayan ekip daha sonra ise, tersanede bulunan havuzda yapımı devam eden ikinci feribottaki çalışmaları yerinde inceledi.

Yapılan incelemelerin ardından feribotların son durumuyla ilgili açıklamada bulunan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, feribotlardan ilkinin 20 Mart’ta, ikincisinin ise Temmuz 2016’da sefere hazır hale geleceğini söyledi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FERİBOTLARI

Türkiye’nin en büyük iki feribotu olan feribotlar 136,5 metre uzunluğa, 24 metre genişliğe ve 50 vagon taşıma kapasitesinin yanı sıra 4 bin ton yük taşıma ve 350 yolcu kapasitesine sahip.

Şu anda Van Gölü üzerinde Tatvan-Van arasında yolcu ve yük taşımacılığı yapan bin ton kapasiteli 4 adet feribot bu mesafeyi 4,5 saatte kat ederken, 7 katlı olarak yapılan 2 yeni feribot ise, 4 bin ton yükle bu mesafeyi 3 saat 15 dakikada kat edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...