Tgrt Haber
16 Şubat 2015 11:57

Türkiye 'genç işsizlik'te AB'den daha iyi

Türkiye, kasımda yüzde 19,9 olarak hesaplanan genç işsiz oranıyla 17 AB ülkesinden daha iyi performans sergiledi.

Türkiye 'genç işsizlik'te AB'den daha iyi
türkiye, gneç işsizlik, ab,

Türkiye, geçen yılın kasım ayında yüzde 19,9 olarak hesaplanan genç işsiz oranıyla Avrupa Birliği (AB) üyesi 17 ülkeden daha iyi performans sergiledi. Söz konusu oran AB ülkelerinde ortalama yüzde 21,6, Avro Bölgesi'nde ise yüzde 23,2 seviyesinde gerçekleşti. 
AA muhabirinin Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, Avrupa ülkelerinin istihdam alanında yaşadığı sıkıntı özellikle "genç işsizlik" olarak kendini gösterirken, Türkiye, genç işsizlikte başarılı bir karneye sahip oldu. Geçen yıl kasım ayı itibarıyla Türkiye'de 25 yaş altı işsizlik oranı yüzde 19,9 olarak gerçekleşti. AB'deki genç işsizlik oranı ise yüzde 21,6 olarak belirlendi.
Genç işsizliğin en düşük olduğu ülke Almanya
Genç işsizliğin AB ortalamasından daha düşük gerçekleştiği Türkiye, aralarında Fransa, İtalya, İspanya, Yunanistan ve Polonya'nın da bulunduğu birlik üyesi 17 ülkeyi geride bıraktı. 
Avrupa ekonomisinin lokomotifi Almanya, yüzde 7,3 ile 25 yaş altı işsizliğin kasımda en düşük hesaplandığı ülke olurken, Almanya'yı yüzde 9,5'le Avusturya ve yüzde 9,7 ile Hollanda takip etti. 
İspanya yüzde 51,8'le genç işsizlikte zirvede yer alırken, bu ülkeyi yüzde 50,6 ile ekonomik krizi atlatamayan Yunanistan, yüzde 44,8 ile Hırvatistan ve yüzde 43 ile Avro Bölgesi'nin 3'üncü büyük ekonomisi İtalya izledi. 
Birliğin önemli üyelerinden İngiltere'de genç işsizlik yüzde 16,7, Fransa'da yüzde 25,3 ve Polonya'da yüzde 23,1 olarak hesaplandı.
 Yunanistan işsizlikte ilk sırada
Türkiye'de geçen yılın kasım ayında işsizlik ise yüzde 10,7 olarak gerçekleşti. AB'de bu oran ortalama yüzde 10, 19 üyesi bulunan Avro Bölgesi'nde ise ortalama yüzde 11,4 oldu.
İşsizliğin en yüksek olduğu AB ülkeleri arasında Yunanistan, yüzde 25,8 ile ilk sırada yer aldı. Bu ülkeyi, yüzde 23,8 ile İspanya, yüzde 16,6 ile Hırvatistan ve Güney Kıbrıs Rum yönetimi izledi. 
Avusturya ve Almanya yüzde 4,9, Malta ve Çek Cumhuriyeti de yüzde 5,8 ile AB içinde işsizlik oranı en düşük ülkeler olarak dikkati çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...