Tgrt Haber
23 Haziran 2021 19:54

Türkiye swap için hangi ülkelerle masada?

Reuters’ın haberine göre, Türkiye Merkez Bankası’nın 4 ülke ile swap anlaşması konusunda görüşmeler yürütüldüğü ve Azerbaycan ile anlaşmaya yaklaştığı belirtildi.

Türkiye swap için hangi ülkelerle masada?
TCMB,Swap

Reuters’a konuşan kaynaklar, Merkez Bankası’nın swap için Azerbaycan ile anlaşmaya yaklaşıldığını Güney Kore, Britanya ve Rusya ile de görüşmeler yapıldığı belirtildi.

Kaynakların verdiği bilgilere göre, Katar’la 15 milyar dolar tutarındaki swap anlaşmasının artırılmasına yönelik bir çalışmanın da sürdürüldüğü görüşmelerin bu ülkelerle sınır kalmadığını, ticaret yapılabilecek tüm ülkelerle swap anlaşması çalışmaları yapıldığı belirtildi. 

SWAP ANLAŞMASI NEDİR?

Swap anlaşmasında, iki taraf arasında, belirlenen tutarda bir para başka bir parayla değiştiriliyor. Değiştirilen ana paralar belirli bir süre sonunda geri veriliyor. Bu durumda MB’nin döviz rezervi kağıt üstünde artmış olsa da bu net rezerve yansımıyor.

TCMB’NİN SWAP ANLAŞMALARI

Son olarak, Çin’le 2,4 milyar dolarlık mevcut swap anlaşması 3,6 milyar dolarlık yeni anlaşmayla genişletilerek toplamda 6 milyar dolara çıkarılmıştı. MB’nin Katar’la da 15 milyar dolar swap anlaşması bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...