Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Nisan 2015 20:05

'Türkiye'de büyüme ve öngörülebilirlik artacak'

Başbakan Yardımcısı Babacan, "Türkiye'de 25 başlık altında bin 200 eylem planın içeren kapsamlı bir reform gündemi açıkladık. İnanıyoruz ki bunlar sürdürülebilir büyümeyi ve öngörülebilirliği artıracak" dedi.

'Türkiye'de büyüme ve öngörülebilirlik artacak'
babacan,

 Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Hindistan Sanayi Konfederasyonu'nun (CII) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, dünyanın en iyi 20 ekonomisi arasında bulunan Türkiye ve Hindistan'ın G20 üyesi olduğunu belirtti.

Türkiye'nin G20 Dönem Başkanlığında kapsayıcılık, uygulama ve yatırım konularına öncelik vereceklerini anlatan Babacan, şunları kaydetti:

"Kapsayıcılık ile KOBİ'lerin dünya çapında güçlendirilmesini amaçlıyoruz. KOBİ'lerin nasıl ekonomiler içinde gittikçe daha fazla paya sahip olacağını, daha fazla girişimcilik, Ar-Ge, inovasyon, ve istihdam ortaya koyacağı üzerinde çalışıyoruz. Kapsayıcılığın bir başka boyutunda ise G20'nin düşük gelir düzeyindeki ülkeleri nasıl gelişmekte olan ülkeler haline getirebileceği üzerine çalışıyoruz. Diğer taraftan kadınlara yönelik W20 oluşumuyla kadınların iş yaşamında etkinliğinin ve rollerinin artırılması ve daha fazla kadın girişimci olması için çalışıyoruz."

Sürdürülebilir ve kaliteli büyümenin önemine dikkati çeken Babacan, mali, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik ile birlikte düşünülmesi gereken büyümenin, ülkedeki bankacılık sisteminin sağlıklı yapısını ve bütçe dengelerini garanti altına alması gerektiğini kaydetti.

Ali Babacan, Türkiye ekonomisinin son 12 yılda önemli bir dönüşüm sürecinden geçtiğini aktararak, gerçekleştirdikleri yatırımlar ve yapısal reformlarla Türkiye'nin her alanda daha iyi bir ülke haline geldiğini ifade etti.

Gerçekleştirdikleri yapısal reformların önemine değinen Babacan, birçok uluslararası şirketin ve kurumun bölgesel merkezini Türkiye ve İstanbul'dan yönetmeye başladığını dile getirdi.

Bütün G20 ülkelerinin yapısal reforma ihtiyacı olduğunu aktaran Babacan, "Türkiye'de 25 başlık altında 1.200 eylem planın içeren kapsamlı bir reform gündemi açıkladık. İnanıyoruz ki bunlar sürdürülebilir büyümeyi ve öngörülebilirliği artıracak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...