Tgrt Haber
16 Haziran 2021 07:29

İlk yerli elektrikli otobüs seri üretime hazır

TEMSA-ASELSAN iş birliğiyle geliştirilen ilk yüzde yüz yerli elektrikli otobüs Avenue EV yollara çıkmaya hazırlanıyor

İlk yerli elektrikli otobüs seri üretime hazır
elektrikli otobüs,avenue ev

Türkiye’de bir ilk gerçekleşti. İlk yüzde yüz yerli elektrikli otobüs Avenue EV yollara çıkmaya hazırlanıyor.

Yüzde yüz yerli elektrikli araç Avenue EV, Türk savunma sanayisi kuruluşu ASELSAN ve TEMSA iş birliğiyle geliştirildi. Türk otomotiv sanayiinin ilk yüzde yüz yerli elektrikli otobüsü, ASELSAN’ın elektrikli çekiş sistemleriyle donatıldı. Banttan indirilen araç seri üretime hazır hale getirildi.

Araçların, kamu kurumlarına yönelik ilk teslimleri önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Yerli araç Türkiye’nin enerji bağımlılığının düşürülmesi anlamında önemli bir hamle olarak görülüyor.

15 DAKİKADA ŞARJ OLUYOR

Fosil yakıt yerine sürdürülebilir bir enerji kaynağı olan elektrikle çalışan Avenue EV, 15 dakikada tam şarja ulaşıyor. Kısa şarj özelliği sayesinde 80 kilometre yol kat edebilen yerli araç, duraklarda kısa süreli şarjlarla 24 saat boyunca kesintisiz hizmet verebiliyor.

Avenue EV’in yüksek performanslı, verimli ve çevre dostu bir elektrikli otobüs olduğunu belirten TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, “Aracı seri üretime hazır hale getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Bekar ise projeyle ilgili en büyük hedeflerinin yerli elektrifikasyon sistemlerinin yaygınlaşarak Türkiye’de bu konuda bir ekosistem oluşturmak olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...