Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Temmuz 2019 11:15

Türkiye'de ilk sırada.... Avrupa ve Asya ülkelerine ihraç ediliyor

Niğde Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, Ulukışla ilçesinde yetişen kirazın Fransa, Çin, İngiltere, Almanya ve Rusya'ya ihraç edildiğini söyledi.

Türkiye'de ilk sırada.... Avrupa ve Asya ülkelerine ihraç ediliyor
kiraz,,ekonomi,

Kentte kirazın yüzde 90'nının Ulukışla'da üretildiğini belirten Baş, bu yıl 29 bin ton rekolte beklendiğini belirtti. Ulukışla kirazının dalında kilosunun 7-9 TL arasında alıcı bulduğunu söyleyen Baş, "Ulukışla kirazı, ilimiz için önemli meyvelerden bir tanesidir. Kiraz üretiminde ilimiz ülke genelinde 8'inci sırada bulunurken, tat ve aroma bakımından ise Türkiye'de ilk sıradayız. İlimizde kirazın yüzde 90'nı Ulukışla ilçemizde üretiliyor" dedi.

İlçenin 5 ülkeye kiraz ihraç ettiğini belirten Baş, "Dünya pazarında kalitesi ve aromasıyla tercih edilen Ulukışla kirazı Fransa, Çin, İngiltere, Almanya ve Rusya gibi ülkelere ihraç ediliyor. Avrupa'dan farklı ülkelerden Niğde kirazı için talep geliyor" diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...