Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Haziran 2022 13:46 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 14:15

Türkiye'nin diplomasi hamleleri ve asgari ücret zammı piyasaları nasıl etkileyecek? İslam Memiş'ten kritik yorum: Dolar bu seviyede tutunamaz

Türkiye’de para ve altın piyasaları bugün yapılması beklenen asgari ücrette ara zamma odakladı. Öte yandan NATO-Türkiye-Finlandiya-İsveç zirvesinde Türkiye lehine karar çıktı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden bugün görüşecek. Bu gelişmeler ışığında “Dolar düşecek mi?, “Altın yükselecek mi?, “Bitcoin daha düşecek mi?” gibi sorular vatandaşın gündeminde… Peki piyasalardaki son durum nedir? Ekonomist İslam Memiş, asgari ücrete ve piyasalara ilişkin kritik yorumlarda bulundu. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Borsaya yabancı yatırımcılar gelecek.
Asgari ücret,Altın,Dolar,Euro,NATO,Bitcoin
Borsaya yabancı yatırımcılar gelecek.

İç piyasalar, Türkiye’nin ulusal ve uluslararası alanda attığı adımlara odaklanmış durumda. Milyonlarca insanın beklediği asgari ücrete ara zam piyasalar tarafından dikkatle takip ediliyor. Bugün saat 14:00’da asgari ücret komisyonu toplanıyor ve kararın çıkması bekleniyor. Öte yandan NATO garantörlüğünde gerçekleşen Türkiye-Finlandiya-İsveç zirvesinde Türkiye lehine bir mutabakat imzalandı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden bugün bir araya gelecek, toplantı sonrasındaki açıklamalar iç piyasaları etkileyecek. Tüm bu gelişmeler ekseninde iç piyasalarda sakin bir gün yaşanıyor. Dolar ve Euro’da hafif yükselişler varken altın düşüyor, Bitcoin ise yeniden 20 bin dolar seviyesine geri çekildi. Vatandaş soruyor:  “Dolar düşecek mi?, “Altın yükselecek mi?, “Bitcoin daha düşecek mi?” Bu gelişmeler piyasaları nasıl etkileyecek? Finans Analisti İslam Memiş, asgari ücrete ve piyasalara ilişkin kritik yorumlarda bulundu. 

MEMİŞ’TEN ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ: 5.500-5800 TL ARASI

Memiş, asgari ücrete ara zammın 5.500-5800 arasında söylendiğini ifade etti. Yurt dışından gelen haber akışlarının piyasalara olumlu etkisi olduğunun altını çizen Memiş, “Asgari ücret zammı bugün komisyonda çıkacaktır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda talimatı var. Asgari zamda kırmızı çizginin 5.500 TL olduğu söyleniyor. Ancak 6.000 TL beklemiyorum” dedi.

DİPLOMASİ ZAFERLERİ  İÇ PİYASALARA POZİTİF YANSIYACAK

Uluslararası alanda Türkiye’nin elde ettiği diplomatik başarıların piyasalara yansımasını değerlendiren Memiş, şunları söyledi:

“4’lü zirveden Türkiye lehine bir karar çıktı. Biden-Erdoğan görüşmesi sonrasında olası pozitif açıklamalar iki ülke arasındaki ilişkileri etkileyecek. Tüm bu gelişmeler iç piyasalara pozitif yansıyacaktır. Asgari ücret iç piyasalar açısından önemli. Biden-Erdoğan görüşmesi de ilişkiler açısında önemli. Ayrıca toplantıdan Suriye’de askeri operasyon çıkabilir, bunu takip etmek gerekiyor. Haftaya sakin başlayan bir piyasa var, stabil seyrini koruyor.”

DOLAR BU SEVİYEDE KALICI DEĞİL! BORSA YÜKSELEBİLİR 

Enflasyona karşı yapılacak pek bir şey yok olmadığını söyleyen Memiş, diğer ülkelerin de sadece faiz artırımına giderek çözüm aramaya çalıştıklarına dikkat çekti. “Temmuz ve Ağustosta pek çok konu başlıkları olacak” diyen Memiş, bu dönemde devletin gelirlerini artıracak adımlar atacağını belirtti. 

“Döviz ve emtia fiyatları dar bant aralığında dalgalanmaya devam ediyor” diyen Memiş, dolar ve borsaya yönelik tahminlerini şöyle açıkladı:

“Dolarda 16.70-75TL seviyelerinin üstündeki rakamların kalıcı olmayacağını gözlemliyoruz.  Borsa’da satışlar var ama yabancı yatırımcılar Türkiye borsasına girişi hızlandırabilir. Borsa tarafında pozitif görüşümü devam ettiriyorum.”


  

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...