Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ekim 2018 10:55

Türkiye'nin en büyük çimento üreticisi Oyak Çimento'n yüzde 40'ı Tayvanlılara satılıyor

OYAK Çimento, Uzak Doğu'nun en büyük çimento üreticilerinden Taiwan Cement Company ile ortaklığa gitti. OYAK Çimento'nun yüzde 40'ı 640 milyon dolar (3.6 milyar TL) değerle Tayvanlılara devredilecek.

Türkiye'nin en büyük çimento üreticisi Oyak Çimento'n yüzde 40'ı Tayvanlılara satılıyor
oyak çimento,,Taiwan Cement Corporation,

OYAK ve Uzak Doğulu çimento üreticisi Taiwan Cement Corporation (TCC) çimento sektöründe ortaklık kurma kararı alırken; taraflar arasında mutabık kalınan anlaşmaya göre OYAK Çimento'nun yüzde 40 hissesi yaklaşık 640 milyon dolar bedelle TCC'ye devredilecek.

OYAK Çimento bünyesinde Aslan Çimento, Adana Çimento, Bolu Çimento, Mardin Çimento, Ünye Çimento, Denizli Çimento ve OYAK Beton Sanayi bulunuyor.

KAP'A AÇIKLAMA YAPILDI

OYAK Çimento'nun iştirakleri tarafından KAP'a yapılan açıklamada, Türkiye'nin en büyük çimento üreticisi konumundaki OYAK ve Uzak Doğu'nun önde gelen çimento üreticilerinden Taiwan Cement Corporation'ın uluslararası çimento pazarında güçlerini birleştirmek amacıyla ortaklık kurmaya karar verdiği belirtildi.

OYAK ile TCC arasında mutabık kalınan anlaşmaya göre; OYAK'ın yüzde 100 sahibi olduğu OYAK Çimento hisselerinin toplam 16 milyar dolar değer üzerinden yüzde 60'ının OYAK'ta kalması ve kalan yüzde 40'ının yaklaşsık 640 milyon dolar TCC'ye devredilmesi kararlaştırıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...