Tgrt Haber
03 Aralık 2015 14:59

Türkiye'ye 6 milyar dolar yatırım

İSLAM Kalkınma Bankası (IDB) Başkanı Ahmed Muhammed Ali el-Medeni, Türkiye'ye son 3 yılda 3 milyar dolardan fazla yatırım desteği sunduklarını belirterek, "Gelecek 3 yıl için bu rakamı iki katına çıkararak, 6 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi.

Türkiye'ye 6 milyar dolar yatırım
türkiye,6 milyar dolar,yatırım,

IDB'nin yurt dışında işlem gören sukukunun Borsa İstanbul Borçlanma Araçları Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda nitelikli yatırımcılar arasında alım-satıma açıldığını anımsatan Medeni, bu sukuk enstrümanının kredi notunun da yüksek olduğunu dile getirdi. Medeni, 2016 yılında daha fazla sukuk ihraç etmeyi planladıklarını söyledi. Dünyada İslami finansın büyüklüğünün 2 trilyon dolar civarında olduğuna dikkati çeken Medeni, İslami bankacılığın dünyada en çok büyüyen sektör haline geldiği konusunda bir görüş birliği bulunduğunu kaydetti. Medeni, "İstanbul, İslami finans merkezi olma konusunda muhteşem bir potansiyele sahip" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...