Tgrt Haber
25 Kasım 2021 06:38

Türkiye'ye karşı döviz atağının perde arkası: Kavala'yı kurtarma planı

Türkiye karşıtı odaklar yeni bir kaos planı hazırladı. Dolar operasyonunun Osman Kavala davası öncesine denk gelmesi dikkat çekti. Türk ekonomisine benzer bir müdahale rahip Brunson için yapılmıştı.

Türkiye'ye karşı döviz atağının perde arkası: Kavala'yı kurtarma planı
osman kavala,,türkiye,,dolar kuru,,döviz kuru,,ekonomi,

Türkiye karşıtı odaklar yeni bir kaos planı hazırladı. Türkiye Gazetesi’ne yaptığı değerlendirmede Batılı ülkelerin Osman Kavala ısrarına dikkat çeken Araştırmacı Ekonomist Bartu Sorel, Kavala’nın bugüne Kobani provokasyonu, Hendek, ve PYD’ye yaptığı para transferindeki rolünün yanı sıra, terör elebaşısı Öcalan’ın bizatihi kendisine teşekkür mesajı göndermesine dikkat çekti.

KAVALA’YI KURTARMA PLANI

Avupa Konseyi’nin Kavala üzerinden yaptığı yaptırım tehdidinin önemli olduğunu kaydeden Sorel, “Onu hem geçmiş kirli işlerinden hem de gelecekte kullanmayı düşündükleri projeler için istiyorlar” ifadesini kullandı. Bu sebeple ağını kullanmak isteyen odaklar Kavala’nın bırakılması için de bu sebeple etkin çaba yürütüyor. Kavala’yı kurtarma stratejisi dahilinde yurt dışına çıkarılması ve Belçika, Almanya veya Fransa’da kurulacak yeni bir merkezde Türkiye karşıtı faaliyetlerde bulundurma amacı bulunuyor.

Bartu Sorel, Osman Kavala ve yürüttüğü faaliyetlere ilişkin Cumhuriyet gazetesinde yazdığı yazılar ile dikkat çekti: 2011 yılında Suriye’de olayların başlangıcına canlı şahitlik ettim. Şu an Türkiye’de de benzer zemin oluşturulmaya çalışılıyor. Yabancı istihbarat servisleri ve faaliyetlerine bu süreçte olağanüstü dikkat etmek zorundayız. Halkı sokağa indirecek bir kıvılcım peşindeler. Bu kapsamda PKK, DHKP-C, FETÖ, DEAŞ gibi illegal unsurlar etkin kılmaya ve şiddet ağı kurmaya çalışıyorlar.

GEZİ'NİN BAŞ AKTÖRLERİNDEN

Osman Kavala, Türkiye’de son 30 yıllık dönemde yaşanan tüm kitlesel provokasyonların merkezindeki isim. Gezi olayları, 15 Temmuz kalkışması gibi terör olaylarının merkezinde Osman Kavala yer alıyor. Daha önce Halkların Demokratik Kongresi, KCK, Suriye’deki kantonlar ve PYD oluşum süreçlerinin de içerisinde etkin rol oynayan ve halen cezaevinde olan Kavala, PKK bağlantılı partilerin aktivitelerinin merkezinde

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...