Tgrt Haber
25 Kasım 2021 14:26

Türkşeker açıkladı: 2022 Eylül'e kadar şekere zam yok

TÜRKŞEKER Genel Müdürü Mücahit Alkan, Eylül 2022'ye kadar şeker fiyatlarına zam yapılmayacağını, şeker sıkıntısının olmadığını ancak stokçuluk yapıldığını ifade ederken, "Kriz çığırtkanlarına fırsat verilmeyecek” dedi.

Türkşeker açıkladı: 2022 Eylül'e kadar şekere zam yok
şeker,,zam,

Şeker fiyatına zam yapılacağına dair haberler sonrası vatandaşı rahatlatacak açıklama Türkiye Şeker Fabrikaları (TÜRKŞEKER) Genel Müdürü Mücahit Alkan’dan geldi.

Özel bir televizyon kanalına konuşan Mücahit Alkan, yapılan çoğu haberin gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, “2022 Eylül ayına kadar şekere zam yok. Kriz çığırtkanlarına fırsat verilmeyecek" dedi. Alkan, "İnsanlar rahat olsun şekerimiz var. Hiçbir şekilde bir arz problemimiz yok. Şeker sanayi öldü bitti fabrikalar kapanıyor söylentileri yalan. Hatta bu söylentiler olduğu dönemde şeker fabrikaları üretim rekoru kırdı" dedi.

“ŞEKERİMİZ VAR AMA STOKLUYORLAR”

“2022 Eylül ayına kadar herhangi bir zam olmayacak. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Piyasayı bizde takip ediyoruz” ifadelerini kullanan Alkan,”Birileri stoklama eğilimine giriyor. Bu stoklama eğilimine girenler zararlı çıkarlar. Çünkü şekerimiz var. Hatta geçtiğimiz hafta 30 bin ton ihracata şeker verdik. Yaklaşık 95 bin tonda ihracatcılar için şekerimizi hazırladık. Önümüzdeki günlerde bunu da satışa sunacağız. Hiçbir şekilde şeker arzıyla ilgili herhangi bir sorun yok" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...