Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ağustos 2021 12:36

TÜSEB personel alımı 2021: TÜSEB personel alımı ne zaman yapılacak?

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), bünyesine İŞKUR üzerinden en az ilkokul mezunu kadrolu 15 hizmetli alımı yapacak. Peki, TÜSEB iş ilanları, TÜSEB personel alımı ne zaman? TÜSEB personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanır?

TÜSEB personel alımı 2021: TÜSEB personel alımı ne zaman yapılacak?
tüseb,,personel alımı,,sağlık,

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) bünyesine İstanbul ve Ankara ilinde istihdam edilmek üzere ilkokul, ortaokul ve lise mezunu iki şehirde toplamda 15 sürekli işçi alımı gerçekleştirilecek. Söz konusu alım için İŞKUR resmi internet sitesinden ilan yayımlandı. TÜSEB işçi alımı ilanında ortaokul ve lise mezunu iki şehirde sürekli işçi kadrosuna toplamda 15 hizmetli alımı başvuruları 13 Ağustos 2021 tarihi itibariyle sona erdi. Şimdi ise gözler başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi.

TÜSEB PERSONEL ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TÜSEB 15 hizmetli alımı için başvuru işlemleri, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesi üzerinden 09/08/2021- 13/08/2021 tarihleri arasında elektronik (online) ortamda gerçekleştirildi. Şahsen, posta veya e-posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmezken her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir iş yeri için başvuru yapabildi. Birden fazla görev yeri için yapılan başvuruların hiçbirisi kabul edilmedi.

TÜSEB bünyesine alınacak olan 15 sürekli işçi alımı için yapılan başvuruların sonuçları merak konusu oldu. Söz konusu başvuruların açıklanacağı tarihe ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

TÜSEB MEMUR ALIMI ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuru yapan hizmetli adaylarında aranan şartlar şu şekildeydi;

1. 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak şartıyla adayın Türk vatandaşı olması gerekir.

2. Adayın sınavın son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış̧ olması gerekir.

3. Adayın sınav başvurusunun son günü itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olması gerekir.

TÜSEB personel alımı 2021: TÜSEB personel alımı ne zaman yapılacak?

4. Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık, fuhuş, özel hayata ve hayatın gizli alanına ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçlarından mahkûm olmaması gerekmektedir.

5. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilmemiş olması ve kamu haklarından mahrum olmamamış olması gerekir.

6. Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmaması gerekir (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

7. Adayın görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemesi gerekir.

8. Güvenlik ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olması gerekir.

9. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaması gerekir.

10. Başkanlığımızın tüm hizmet birimlerinde iç ve dış mekânlarında çalışmaya engel durumu bulunmaması gerekir.

11. Yükleme-taşıma işleri de yapılacağı için görevini yapmaya engel olacak sağlık sorunu bulunmaması gerekir.

12. Başkanlığımızın ihtiyaç duyduğu hizmet türlerinde/mesleklerinde alımların il düzeyinde karşılanması yoluna gidileceği için tabloda belirtilen başvuru yapılacak ilde ilan tarihi itibarıyla ikamet ediyor olması gerekir. (Başvurularda, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacak.)

13. En az ilkokul, en fazla lise veya dengi okul mezunu olması gerekir.

14. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5’inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olması gerekir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...