Tgrt Haber
28 Nisan 2022 14:40 - Güncelleme : 28 Nisan 2022 15:23

TÜSİAD yeni Başkanı Orhan Turan'dan TGRT Haber'e özel açıklamalar: Enflasyona odaklanacağız

Geçtiğimiz günlerde TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Orhan Turan, yeni dönemde ulusal ve uluslararası alanda ekonomik ve sosyal gelişime katkı sağlamak amacıyla daha fazla adım atacaklarını söyledi. “Hedefimiz Anadolu” diyen Turan, enflasyonla mücadelenin önemini vurgulayarak “Bu soruna daha fazla odaklanacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan ve önde gelen iş insanlarının bir araya geldiği Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), 52. Olağan Genel Kurul Toplantısıyla yeni başkanını seçti. TÜSİAD üyesi Orhan Turan, TÜSİAD'ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu. TÜSİAD'ın yeni Başkanı Turan, TGRT Haber’de Celal Toprak ile İş Dünyası Programında yeni döneme ilişkin ekonomik ve sosyal alanda atacakları adımları anlattı.

ANADOLU VURGUSU

18 yıldır TÜSİAD’a üye olduğunu belirten Turan, TÜSİAD’ın bir üretme fabrikası olduğunu söyledi. Türkiye’nin sosyal ve ekonomik gelişimine TÜSİAD’ın yarım asırdır katkı sağladığını kaydeden Turan, bundan sonraki aşamada daha fazla Anadolu’da olmayı ve Anadolu’ya değer katmayı amaçladıkların kaydetti. “İş dünyası ile daha sık buluşacağız” diyen Turan, enflasyonla mücadele konusunu da odaklarına alacaklarını belirterek “Demokrasinin hepimiz için önemini vurgulamaya devam edeceğiz. Küresel düzeni anlamak için uluslararası ağlar içinde olacağız. Yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm konularında da liderliğimize devam edeceğiz. Gençlerin bu ülkede hayal kurması için gerekli olan ortamı sağlayacağız. Cinsiyet eşitliğini öne çıkarıp kadının hayatın her alanında olması için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“ENFLASYONLA MÜCADELE ÖNCELİĞİMİZ OLMALI”

“Bize göre en önemli problem enflasyon” diyen Turan, ekonomik büyümenin de önemli olduğuna değinerek ancak enflasyonla mücadelenin öncelikli olması gerektiğinin altını çizdi. Büyüme uğruna enflasyonla mücadelenin bırakılmaması gerektiğini kaydeden Turan, enflasyonun pek çok sorunun kaynağı olduğuna dikkat çekti. Turan, diğer sorunun ise iş insanlarının dövize yani finansmana erişimde zorluklar yaşaması olduğunu kaydederek konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’nin rekabet ettiği ülkelerin enflasyon rakamları yüzde 7 ile 9 arasında. Enflasyonu iyi planlamalıyız. Enflasyon rakamlarına bakınca bu durumun sürdürülebilir olmadığını görüyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...