Tgrt Haber
01 Şubat 2019 22:49

TÜSİAD üyesi Tayfun Bayazıt 2019 yılında beklenen küresel riskleri açıkladı

2019 yılında dünyada ekonomik ve toplumsal alanda artması beklenen riskler belirlendi.

TÜSİAD üyesi Tayfun Bayazıt 2019 yılında beklenen küresel riskleri açıkladı
tüsiad

2019 yılı küresel riskler raporu belirlendi. Teknoloji ve iklim riski listenin başında yer aldı. Patronlar Kulubü TÜSİAD üyesi iş insanı Tayfun Bayazıt çevresel ve teknolojik risklere dikkat çekti

Rapora göre ilk dört risk şu şekilde ortaya çıktı:

-İklim değişikliği
-Siber saldırılar
-Jeopolitik gerilim
-Ticaret savaşları

TÜSİAD üyesi iş insanı Tayfun Bayazıt, ‘çevresel’ ve ‘teknolojik’ risklere dikkat çekti. Dört küresel riskten, üçünün iklimle ilgili olduğunu belirtti. Bayazıt, Türkiye’nin bulunduğu bölgeye vurgu yaptı. Ülkemizin jeopolitik önemine dikkat çekti. Terör ile mücadeleye değindi.

Bayazıt'a göre, Amerikan Başkanı Donald Trump’ın, "Önce Amerika" siyasetinin yol açtığı ticaret savaşları tüm dünyada büyümenin önünde önemli bir engel.

Bayazıt, artması beklenen küresel riskler için ülkemiz tarafından alınması gereken önlemleri şu şekilde sıraladı: ‘Ne yapmamız gerektiği belli, bütçe disiplininde devam etmek, yapısal reformlara odaklanmak, sıkı para politikasına devam etmek, harcamaları kısmak, enerji fiyatlarındaki düşüşü değerlendirmek, yabancı yatırımcılara hazırlıklı olmak.’

 

Küresel risklere alınacak önlemler:

 

Bütçe disiplini
Yapısal reformlara odaklanmak
Sıkı para politikası
Enerji fiyatlarındaki düşüşü değerlendirmek
Yabancı yatırımcılara hazırlıklı olmak

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...