Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ağustos 2022 10:30 - Güncelleme : 16 Ağustos 2022 11:01

Ucuz gıda için etiketler sil baştan! Tarım Kredi duyurdu: Sırada et var, işte indirim oranı

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nde başlatılan temel ihtiyaç ürünlerindeki indirim vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Raflar kısa sürede boşalırken diğer marketlere de indirim çağrısı geldi. Sıradaki indirim ise et ürünlerinde olacak. Tarım Kredi marketleri kar amacı gütmeden ette süresiz indirim yapacak. Et ürünlerine yapılacak indirim oranının ise yüzde 35’i bulması bekleniyor.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Sabah
Ucuz gıda için etiketler sil baştan! Tarım Kredi duyurdu: Sırada et var, işte indirim oranı
et ve süt kurumu,ESK,et indirimi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ucuz gıda talimatının ardından Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, temel ihtiyaç ürünlerinde dün indirim başlattı.

UCUZ GIDAYA YOĞUN İLGİ

30'un üzerinde temel tüketim ürününde fiyatlar düştü. Vatandaşlar ucuz ürün alımı için Tarım Kredi marketlerinin yolunu tuttu. Kimisi yapılan indirimleri memnuniyetle karşılarken, kimisi ise yeterli bulmadı.

TARIM KREDİ MARKETLERİNDEKİ YENİ FİYAT TARİFESİ

1 litre Ayçiçek yağının fiyatı 37 lira 25 kuruştan 33 lira 50 kuruşa geriledi. 5 litre Ayçiçek yağının fiyatı da 164 liradan 135 liraya indirildi. Zeytinyağın litresi daha önce 56 lira 35 kuruştan raflarda yer alırken, şimdi 54 lira 90 kuruştan satılmaya başladı.

Ucuz gıda için etiketler sil baştan! Tarım Kredi duyurdu: Sırada et var, işte indirim oranı

SÜT VE TAVUK ÜRÜNLERİNDEKİ FİYAT LİSTESİ

Temel besin gıdalarından tereyağının fiyatı 99 lira 90 kuruşa düştü. 600 gramlık beyaz peynirin fiyatı ise 39 lira 90 kuruş oldu. Tavuk ürünlerine de ortalama 20 liralık indirim geldi. Baget 38 lira 90 kuruşa; sarma 45 lira 90 kuruşa; but da 34 lira 90 kuruşa indi.

  • 1000 gram Tereyağ: 99 lira 90 kuruş
  • 600 gram Beyaz Peynir: 39 lira 90 kuruş
  • Tavuk Baget: 38 lira 90 kuruş
  • Tavuk Sarma: 45 lira 90 kuruş
  • Tavuk But: 34 lira 90 kuruş

Ucuz gıda için etiketler sil baştan! Tarım Kredi duyurdu: Sırada et var, işte indirim oranı

SIRADAKİ İNDİRİM ET ÜRÜNLERİNDE

Temel tüketim maddelerine uygulanan indirimin ardından bir indirim de et ürünlerinde uygulanacak. Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından temin edilecek olan et ürünlerine gelecek indirim oranının ise yüzde 35’i bulması bekleniyor. Kar amacı gütmeden ucuza satılacak et ürünleri kasap reyonu olan Tarım Kredi marketlerinde raftaki yerini hızlıca alacak. Kasap reyonu bulunmayan marketlerde ise bu bölümler en kısa zamanda açılarak ESK'nın ürünleri satılacak. Et ürünlerindeki indirime ilişkin duyuru ise ayrıca yapılacak.

Tarım Kredi’nin diğer marketlere örnek oluşturması gerektiğini belirten Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Diğer zincir marketler de Tarım Kredi Kooperatifleri’nin fiyatlarını referans alsınlar. Hatta onunla yarışsınlar” diye konuştu.

Öte yandan kampanyanın ardından bazı zincir marketler de bakliyat, unlu mamuller ve süt ürünlerinde indirim yapma kararı aldı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi, Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
STOKÇULARA BİRDEOŞKONUŞANLARA16 Ağustos 2022 20:12

Hikâye bunlar gidin bakın ne kadar inmiş

Sonraki Haber Yükleniyor...