Tgrt Haber
23 May 2022 15:42 - Güncelleme : 23 May 2022 15:51

Uluslararası Enerji Ajansı: Brent petrolde yüksek fiyatlara alışmak lazım

Son dönemde dalgalı fiyatlarıyla gündemden düşmeyen Brent petrol için çarpıcı bir yorum da Uluslararası Enerji Ajansından yapıldı. Davos Zirvesi’nde konuya değinen Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Başkanı Fatih Birol, petrol fiyatlarında daha fazla yükseliş olabileceğini söyledi.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: Bloomberg HT
Uluslararası Enerji Ajansı: Brent petrolde yüksek fiyatlara alışmak lazım
enerji,petrol,brent

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Başkanı Fatih Birol petrol fiyatlarında daha fazla yükseliş olabileceğini söyledi.

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Başkanı Fatih Birol, Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumunda Bloomberg Televizyonu'na petrol fiyatlarına ilişkin önemli değerlendirme bulundu. Birol, “Eğer pozitif katkı sağlayamazsak fiyatlarda daha fazla yükseliş ve daha fazla oynaklık görebiliriz, küresel ekonomide resesyon riski de artar" dedi.

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile düzenlediği basın toplantısında Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'ne (OPEC) petrol üretimini artırma çağrılarını kuvvetlendirirken, Çin'den ithal edilen ürünlere yönelik gümrük vergilerini düşürmeyi değerlendirdiklerini açıkladı.

YÜKSEK FİYATLARA ALIŞMAK GEREKİYOR

Yaz aylarının zorlu geçeceğini belirten Birol "Yazın petrol talebi normal şartlarda arttığı için bu yaz zor geçecek. Asıl soru: Çin ekonomisindeki zayıf performans nedeniyle buradan gelecek talebin düşük kalıp kalmayacağı" değerlendirmesini yaptı.

Birol Avrupa'nın Rusya'dan petrol ithalatını azaltmasının küresel petrol piyasaları için kolay olmayacağını söyledi. Birol önceki günlerde de MÜSİAD tarafından düzenlenen konferansta "Mevcut fiyatlardaki volatilite ve yüksekliğe bakarsak, bu kriz kısa bir dönemde bitmeyecek gibi görünüyor. Hepimizin belli bir dönem volatil ve yüksek fiyatlarla yaşamaya alışması gerekiyor." açıklamasını yapmıştı.

Dünya Ekonomik Forumu, koronavirüs salgını nedeniyle verilen 2 yıl aranın ardından İsviçre'nin Davos kasabasında başlıyor. 26 Mayıs'ta sona erecek toplantının teması "Dönüm noktasındaki tarih; Hükümet politikaları ve iş dünyası stratejileri" olarak belirlenirken en önemli konulardan biri tüm dünyayı kasıp kavuran enflasyon ve emtia fiyatları olacak. Dünya ekonomisi ve siyasetine yön veren isimleri ağırlayan zirveye Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin düzenlenecek özel oturumda video konferans yoluyla katılımcılara hitap edeceği belirtildi.

Kaynak: Bloomberg HT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...