Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Eylül 2021 08:49

Uluslararası kuruluşlar TCMB'nin faiz indirimine devam etmesini bekliyor

İngiliz Banka Barclays, Uluslararası Yatırım Kuruluşu Goldman Sachs ve JPMorgan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimlerine devam etmesini bekliyorlar. Barclays TCMB'nin sonraki 3 PPK toplantısında da 100'er baz puanlık faiz indirimlerine giderek yıl sonunda gösterge faizi yüzde 15 seviyesine çekeceği öngörüsünde bulundu.

Uluslararası kuruluşlar TCMB'nin faiz indirimine devam etmesini bekliyor
TCMB,faiz

Dün yaptığı 100 baz puanlık faiz indirimi ile piyasalara sürpriz yapan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimlerine devam etmesi bekleniyor.

İngiliz Banka Barclays tarafından hazırlanan raporda TCMB'nin dünkü toplantısında faizi sürpriz şekilde 100 baz puan indirdiği hatırlatıldı. Bankanın sonraki toplantılarında da faiz indirimlerine devam etmesinin beklendiği vurgulandı. Değerlendirmede, TCMB'nin sonraki 3 PPK toplantısında da 100'er baz puanlık faiz indirimlerine giderek yıl sonunda gösterge faizi yüzde 15 seviyesine çekeceği öngörüsünde bulunuldu.

FAİZLER YÜZDE 15'E GERİLEYENE KADAR DEVAM

Uluslararası Yatırım Kuruluşu Goldman Sachs da TCMB'nin Ekim ve Kasım aylarında da 50'şer baz puan faiz indirmesini bekliyor. Kuruluşun TCMB'nin dünkü sürpriz faiz indirimi kararı sonrasında hazırladığı raporda TCMB'nin gösterge faiz oranını 2022 yılı ortasına kadar yüzde 15'e çekeceği tahmin edildi. Kurum dünkü karar öncesinde TCMB'nin faiz indirimlerine Aralık ayında başlamasını bekliyordu. 2022 yılı ortasına kadar beklenen faiz indirimi ise yine yüzde 15'ti. Değerlendirmeye göre TCMB'nin Ekim ve Kasım aylarında 50'şer baz puan faiz indirmesinin ardından faizi yüzde 15'e gelene kadar aylık 25'şer baz puan düşürmesi öngörülüyor.

"YIL SONU POLİTİKA FAİZİ YÜZDE 17 OLACAK"

JPMorgan da, yılın son 2 ayında TCMB'den toplam 100 baz puan indirim beklediklerini ifade ederek, bunun politika faizini yıl sonunda yüzde 17'ye getireceğine işaret etti. Mayıs ayında politika faizini yüzde 15 olarak gördüklerini de belirten JP Morgan, ancak risklerin faizlerde daha keskin gevşeme ve daha yüksek bir enflasyon yönünde olduğunu da vurguladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...