Tgrt Haber
08 Eylül 2021 17:38

Ünlü yatırımcılardan çağrı: 30 dolarlık Bitcoin alın

El Salvador'un Bitcoin'i resmi para ilan etmesinin ardından ünlü yatırımcılardan ve kripto para topluluklarından '30 dolarlık Bitcoin alın' çağrısı geldi.

Ünlü yatırımcılardan çağrı: 30 dolarlık Bitcoin alın
Bitcoin,,El salvador,

El Salvador’un Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke olmasının ardından sosyal medyadaki kripto para topluluklarında hareketlilik başladı. El Salvador’un kabulü ile birlikte ‘30 dolarlık Bitcoin alın’ çağrısı hem ünlü yatırımcılar, hem de Reddit’teki kripto para toplulukları tarafından destek gördü.

‘30 dolar’ çağrısının nedeni ise ülkede ulusal dijital cüzdana kaydolan her vatandaşa 30 dolar değerinde Bitcoin verilmesi oldu. Kampanyaya destek verenler arasında, dünyanın en fazla Bitcoin yatırımı duyuran şirketi MicroStrategy’nin kurucu CEO’su Michael Saylor da var. Tıpkı Saylor gibi kripto para dünyasında etkisi olan yerli ve yabancı pek çok hesap destek veriyor.

IMF KARŞI ÇIKMIŞTI

Bitcoin bu çağrılar sonrası 52 bin dolara yükseldi. Ancak nedeni bilinmeyen bir şekilde kripto para sert çakıldı ve yüzde 15 değer kaybı ile 43 bin dolara geriledi.  Bitcoin şu sıralar 46 bin dolardan işlem görüyor.

IMF, daha önce kripto paraları resmi para olarak kabul eden ülkelerin finansal ve hukuki sorunlar yaşayacağını belirtmiş, yani El Salvador'un Bitcoin hamlesine karşı çıkmıştı. El Salvador Başkanı Nayib Bukele ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, Bitcoin'de yaşanan ani çöküşte IMF'nin sorumlu olduğunu ima etti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...