Tgrt Haber
24 May 2022 12:27 - Güncelleme : 24 May 2022 17:49

Ünlü yazardan felaket senaryosu: Altın, gümüş, Bitcoin, yiyecek, silah ve mermi depolayın

Bir süredir değer kaybı yaşayarak birçoğuna göre “alım bölgesinde” olan Bitcoin için yeni bir yorum daha geldi. Finans yazarı Robert Kiyosaki, bir felaketin kapıda olduğunu belirterek “Altın, gümüş, Bitcoin, yiyecek, silah ve mermi saklayın” çağrısında bulundu.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Ünlü yazardan felaket senaryosu: Altın, gümüş, Bitcoin, yiyecek, silah ve mermi depolayın
robert kiyosaki,bitcoin,mermi

Fed’in faiz artırımı ve parasal sıkılaşma politikalarına Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) da eşlik etmesi birçok aracın arka plana itilmesine neden oldu. Değerli metaller altın ve gümüş doların baskıladığı bir ortamda değer kaybı yaşadı. Ek olarak borsa hisseleriyle beraber Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde de büyük düşüşler oldu.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasıyla kriz perdesi açılırken yeni gündem ise bir gıda kıtlığının yaklaştığı şeklinde. Zengin Baba Fakir Baba kitabının yazarı Robert Kiyosaki insanlara altın, gümüş, Bitcoin, yiyecek, silah ve mermi depolamaları için çağrı yaptı.

‘SAVAŞ KAPIDA, MERMİ VE BİTCOİN ALIN’

İsviçre’de düzenlenen Davos zirvesi ve IMF hakkında konuşan Kiyosaki, mevcut küresel piyasayı değerlendirdi. Twitter’dan hesabından paylaşım yapan yazar, “23 Mayıs 2022: Davos, İsviçre… IMF, dünyayı İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük finansal zorluklarla karşı karşıya olduğu konusunda uyarıyor. Küresel felaket yıllardır kapıda. Çaresiz liderler umarsız şeyler yapacak. Dünya Savaşı mı geliyor? Tanrı bize merhamet etsin. Altın, gümüş, Bitcoin, yiyecek, silah ve mermi saklayın.” dedi.

‘FED YOZLAŞMIŞ BİR KURUM’

Geçen haftaki bir başka paylaşımında Bitcoin’in yeni bir düşük seviyeye gelebileceğine de dikkat ettiğini belirten Kiyosaki, Bitcoin’in bir noktada 20.000, 14.000, 11.000 ve hatta 9.000 dolar olabileceğini tahmin ederek, “Yine de olumlu hava devam edecek. Federal Rezerv ve Hazine Bakanlığı yozlaşmış kurumlardır ve dürüstlüklerini, bütünlüklerini ve ahlaki pusulalarını yeniden kurabilmeleri için önce kendilerini yok etmeleri gerekecek.” ifadelerini kullandı.

Davos’taki Uluslararası Ekonomi Forumunda kötüleşen ekonomik ve finansal koşullar konu edilecek. İki yıl önceki pandeminin başlamasıyla meydana gelen durgunluktan sonra toparlanma ortamı Rusya-Ukrayna savaşı ve merkez bankalarının sıkılaşma politikalarıyla baltalandı.

Uluslararası Ekonomi Forumu Kurucu Başkanı Klaus Schwab, Pandemi nedeniyle Ocak 2020'den bu yana yapılamayan zirvenin güncel toplantılarında temanın, "Dönüm noktasındaki tarih; Hükümet politikaları ve iş dünyası stratejileri" olduğunu bildirdi. Schwab, "Muhtemelen on milyonlarca insan da açlıktan ölecek. Bu konular hakkında hepimiz gerçekten endişe duymalıyız." diye konuştu.

Davos'ta ortaya atılan fikirler, konuşulanlar ve verilen sözlerin bağlayıcılığı bulunmazken toplantıları “Dünya düzenini bozan insanların bir birleşimi” olarak görenler de var.

CANLI KRİPTO PARA FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...