Tgrt Haber
01 Haziran 2021 14:26

Üretici kalkınma destekleriyle güçleniyor

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, bu yıl ve önceki yıllar kıyasla en yüksek ilk çeyrek ödeme performansının gerçekleştirildiğini belirtti. Pakdemirli, 2020 sonuna kadar 2,1 milyar lira hibe ödenmesi hedefleniyor” dedi.

Üretici kalkınma destekleriyle güçleniyor
Bakan Pakdemirli,,Tarım ve Orman Bakanı,,Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı,,Tarım,,Üretici,

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı kapsamında bu yıl önceki yıllara kıyasla, mayıs ayı sonu itibarıyla 577 milyon lira ödemesi yapıldığını belirtti. Bakan Pakdemirli, "2021 sonuna kadar ise yatırım aşamasında olan 3 bin 422 projeden bu yıl içerisinde tamamlanacak olanlara 2,1 milyar lira hibe ödemesi gerçekleştirilmesi hedefleniyor.” İfadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli, üreticiye ve yatırımcıya verilen desteklerin büyük rolü olduğunu vurguladı. 2002 öncesinde tarımsal desteklerin neredeyse olmadığını belirtti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrasında hem destek hem de etkin müdahale alımlarını birlikte uygulandığını ifade etti. Birçok alanda üreticilere destek verildiğini belirten Pakdemirli, müdahale alımları, altyapı yatırımları, düşük faizli krediler destek verildiğini ifade etti.

Üretici kalkınma destekleriyle güçleniyor

TARIMSAL DESTEK 24 MİLYAR ÇIKTI

Tarımsal desteklerin önemine dikkat çeken Pakdemirli, “"Son 3 yılda tarımsal destek miktarını yüzde 65 artırarak 24 milyar liraya çıkardık. Desteklere yeni konuları dahil ederken, bazı önemli destek kalemlerinde de ciddi artışlar sağladık. Son 18 yılda tarımsal destek miktarında 12 katlık rekor artış gerçekleştirdik. 2002 yılında 1,8 milyar lira olan tarımsal destek miktarını, 2020'de 22 milyar liraya yükselttik. 2018-2020 döneminde ise 51,6 milyar lira destek ödemesi yaptık. Üretici dostu politikalarla alım fiyatlarını belirledik." İfadelerini kullandı. Ekonomik destek miktarda 2020’de 22 milyar liraya yükseldiğini, 2018-2020 döneminde iste 51,6 milyar lira destek ödemesi yapıldığını belirtti.

Üretici kalkınma destekleriyle güçleniyor

“10 BİN YENİ İSTİHDAM İMKANI OLUŞTURULACAK”

Program çerçevesinde 2020 yılında salgının ortaya çıkardığı tüm olumsuz koşullara rağmen yoğun bir çalışmayla yaklaşık 1 milyar lira hibe ödemesi gerçekleştirildiğine işaret eden Pakdemirli, "2021 yılında önceki yıllara kıyasla en yüksek ilk çeyrek ödeme performansı gerçekleştirildi ve mayıs ayı sonu itibarıyla 577 milyon lira hibe ödemesi yapıldı. 2021 yılı sonuna kadar ise yatırım aşamasında olan 3 bin 422 projeden bu yıl içerisinde tamamlanacak olanlara 2,1 milyar lira hibe ödemesi gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Bu hibe desteği ile kırsal alanlarımızda yaklaşık 4,5 milyar lira tutarında yatırım yapılacak olup, 10 bin yeni istihdam imkanı oluşturulacak." değerlendirmesinde bulundu.

Üretici kalkınma destekleriyle güçleniyor

1940 PROJENİN DEĞERLENDİRİLMESİ DEVAM EDİYOR

Bütçesi 195 milyon avroya yükseltilen 10. Başvuru Çağrısı kapsamında sunulan 1940 projenin değerlendirilmesi devam ettiğini belirten Pakdemirli,  “Bu sayede desteklenecek proje sayısı ve 2023 sonuna kadar yapılacak ödeme miktarı artacak, yeni istihdam imkanları oluşacaktır." dedi. Bakan Pakdemirli, kırsal kalkınma yatırımları kapsamında suyu daha etkin kullanmak için bu yıl 150 milyon lira hibe ile çiftçilerin projelerini destekleyeceklerini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...