Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Nisan 2016 16:12

Üreticilerden 'zeytinyağında KDV kaldırılsın' talebi

Zeytinyağı üreticileri, ürünlerinin tüketicilere daha uygun fiyatla ulaşması için satış bedeli üzerinden alınan yüzde 8'lik KDV'nin kaldırılmasını istiyor.

Üreticilerden 'zeytinyağında KDV kaldırılsın' talebi
üreticiler,talep,zeytinyağı,

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçilerin el emeği, göz nuru olan ürünlerini istedikleri fiyatın altında satmama noktasında kararlılıklarını sürdürdüklerini ve bunda da haklı olduklarını söyledi. 
Vatandaşların uygun fiyata zeytinyağı tüketmelerinin kendilerini memnun edeceğini ve TARİŞ olarak bunun sağlanması için çalıştıklarını belirten Çetin, şöyle konuştu:
"Tüketicinin bu ürünü ucuza yemesini temin edecek olan çiftçiler değildir, bu sübvansiyonu yapacak olan devlettir. Devlet yüzde 8'lik KDV'yi sıfıra indirsin, hiç olmazsa bir süreliğine sıfırlasın. Batıda destekler, fiyat düştüğü zaman müdahale kademeleri var, üreticiye diyor ki 'sen ürününü satma stok yap, ben sana stoklama yardımı vereceğim' Türkiye'de ise bir stoklama yardımı yok. Üreticiyle tüketici karşı karşıya gelmiş, sanayici istediği gibi bir ortam oluşturmak için bunların çarpışmasını bekliyor."
"Üretici kazanamadığında ağacına bakmıyor"
Akhisar Ticaret Borsası ve Alhatoğlu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat ise zeytinyağının emek yoğun çalışmanın ardından elde edilen özel bir ürün olduğunu belirterek, "Fiyatların fazla aşağı inmesi durumunda çiftçinin memnun edilememesi gibi bir durum ortaya çıkıyor. Daha önceki senelerde yaşamıştık, üretici para kazanamadığında ya da zarar ettiğinde artık ağacına bakamıyor. Fiyatı düşürmek için yapılabilecek bir şey var; bakanlığımızdan destek isteyeceğiz. Devletten şunu istiyoruz, zeytin ve zeytinyağında yüzde 8'lik KDV'yi yüzde 1'e indirin. Çünkü bu pay tüketicinin cebinden çıkıyor, üreticiye yansıtılıyor." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...