Tgrt Haber
26 Temmuz 2021 15:02

Altın fiyatlarında 28 Temmuz gerilimi! Uzmanlar uyardı: Elinizde tutun

Kurban Bayramı tatili sonrasında altın fiyatları yönünü yukarı çevirirken uzmanlar 28 Temmuz'da Fed'in temmuz ayı toplantısının kritik önem taşıdığını vurguladılar. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Olaylara uzun vadeli bakmanız gerekiyor. Varlıklar üzerinden al-sat yapmayın. Varlıklarınızı mümkünse artırın" uyarısında bulundu.

Altın fiyatlarında 28 Temmuz gerilimi! Uzmanlar uyardı: Elinizde tutun
altın,Fed,gram altın

Uzun Kurban Bayramı tatili ardından altın yatırımcılarının gözü Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) 28 Temmuz’daki faiz kararı ve sonrasında piyasalara vereceği mesajlarda olacak.

Fed'in bundan sonraki hamleleri açısından yatırımcılara rehberlik edecek temmuz ayı toplantısının da kritik önem taşıdığını vurgulayan analistler, bankanın varlık alımlarını azaltmayı konuştuğunun bilindiği bir ortamda, yapılacak her türlü yönlendirmenin pay piyasaları fiyatlamalarında etkili olacağını kaydetti. Öte yandan 13 yılın en yüksek seviyesine yükselen enflasyon ile ilgili herhangi bir karar alınıp alınamayacağı merak ediliyor.

ONS ALTINDA OKLAR YUKARI ÇEVRİLDİ

Kurban Bayramı tatilinin ardından altın fiyatları, ABD tahvil getirilerindeki gerilemenin ve Delta varyantı vakalarındaki artış endişelerinin etkisiyle haftanın ilk gününe yükselişle başladı. Ons altın yüzde 0,38 artışla 1803 dolara yükseldi.

Uzun bir süredir 495-505 bandına sıkışan gram altın şu sıralar 497 liradan işlem görüyor. Güne 813,04 ile başlayan çeyrek Altın ise 814 liradan satışa sunuluyor. Cumhuriyet altını da yüzde 0,09 değer artışı ile 3 bin 350 liradan seyrediyor.18 ayar bileziğin gramı 363, 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 454 liradan alıcı ile buluşuyor.

OLUMLU GİDİŞAT YOK

Bayram sürecinde altın fiyatlarında yaşanan düşüşlerin haftanın ilk işlem gününde yerini tepki alımlarıyla yükselişe bıraktığını söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yurt dışında ABD’de yaşanan yüksek enflasyon, tahvil alımları ve diğer yanda yaşanan jeopolitik gelişmeler ile delta varyantına karşı olan endişelerin ekonomileri olumsuz etkileyeceğini söyledi.

 

İslam Memiş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm bunlara bakıldığında dünya genelinde olumlu bir gidişat yok. Fed’in adımları da endişe oluşturuyor. Piyasalar da yatırımcılar da önünü göremiyor. Yatırımcıların bu dönemde tasarruf yaparak birikimlerini artırması gerekiyor. Olaylara uzun vadeli bakmanız gerekiyor. Varlıklar üzerinden al-sat yapmayın. Varlıklarınızı mümkünse artırın. Yapılması gereken tek şey risklere karşı vatandaşlarımızın daha duyarlı olması. Gram altın 490-507 lira aralığındaki geçerliliğini koruyor. Her düşüş neye ihtiyacınız varsa bir alım fırsatıdır. Çok iyimser bir dünya ekonomisi beklentisinden ziyade risklere karşı tedbir almanın daha mantıklı bir karar olduğunu düşünüyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...