Tgrt Haber
21 Aralık 2021 12:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan yastık altını işaret etti: Vatandaşlar döviz bürolarına koştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yastık altındaki döviz ve altınları işaret ederek, Dövize endeksli Türk lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenleme açıklamasından sonra vatandaşlar adeta döviz bürolarına etti. 18 lirayı bulan doların 11,80 liraya düşmesinin ardından dolar alım satımı yapmak isteyenler döviz bürolarının yolunu tuttu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yastık altını işaret etti: Vatandaşlar döviz bürolarına koştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Kabine toplantısı,Dövize,Dolar,Kuyumcu

Dün gerçekleşen kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dövize endeksli Türk lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemeyi açıklamıştı.Dün yaptığı açıklamada vatandaşlara çağrıda bulunan Erdoğan, yastık altındaki döviz ve altınları işaret ederek, "Sevgili milletim, bizi sizi seviyoruz, size inanıyoruz, siz bize inanın" ifadelerini kullanmıştı.

VATANDAŞLAR DÖVİZ BÜROLARINA AKIN ETTİ

Erdoğan'ın çağrısından sonra ülkenin her köşesindeki döviz bürolarında kuyruklar oluştu. 18 lirayı bulan doların 11,80 liraya düşmesinin ardından dolar satımı yapmak isteyenler döviz bürolarının yolunu tuttu. Kuyumcular sabah saatlerinde itibaren yoğunluk yaşandığı belirtti. Bursa Kapalı Çarşı'daki bir kuyumcu, "Cumhurbaşkanımız bunu söylemişti. Fırsatçılara fırsat vermeyeceklerini söylemişti. Bazı insanlara iyi bir ders oldu” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yastık altını işaret etti: Vatandaşlar döviz bürolarına koştu
(Bursa Kapalı Çarşı)

ERDOĞAN'IN KONUŞMASI SONRASI 1 MİLYAR DOLAR BOZDURULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması ile dün dolar kısa sürede 12,27'ye kadar çekilmişti. Gece yarısı 1 milyar dolar bozduruldu. Bankaların sistemlerini kapatması ile dolar kuru bozdurma işlemlerinde bazı sorunlar yaşandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan yastık altını işaret etti: Vatandaşlar döviz bürolarına koştu
(Ankara'daki vatandaşlar da döviz bürolarına akın etti)

Öte yandan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamaların önemli olduğunu işaret etti. Türkiye’de yastık altında 280 ila 300 milyar dolarlık altın olduğunu belirten Çakar, “Bu çok büyük bir servet. Bunun finansal sisteme katılması halinde çok büyük bir tasarruf ve yatırıma kaynak teşkil edeceğini biliyoruz. Biz kamu bankaları olarak İstanbul Altın Rafinerisi ile bir kaç yıldır ortak yürüttüğümüz bir çalışma var. Dolayısıyla vatandaşımızın altını alıp aslında menkul kıymetleştiriyoruz. Altınlarını sisteme kattıklarında kendilerine bir hesap açıyoruz onları bir mevduat olarak değerlendiriyoruz ve bunu sisteme katıyoruz.'' siye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...