Tgrt Haber
24 Şubat 2020 16:32

Vitma Makarna en taze üretim ile tüketicinin yanında

Türkiye'de ilk defa 23 yıllık gıda mühendisi bir anne tarafından üretilen yüzde 40-45 oranında taze sebze püresi içeren makarnalar tüketiciye sunuluyor.

Vitma Makarna en taze üretim ile tüketicinin yanında
vitma,

Vitma makarnaları diğer makarnalardan ayırt eden en önemli özellikleri tamamen besin değerini ön planda tutarak su dahi içermeden sadece yüzde 40-45 oranında taze sebze püresi içermesidir.

Bir diğer özelliği de; Makarna hamurlarını kompleks makineler kullanmadan işleyip oluşacak besin değer kayıplarının da önüne geçmektir.

Bir diğer önemli husus da; Makarnalar kimyasal madde kullanılmadan doğasına uygun olarak yetiştirilmiş mevsiminde toplanan taze sebzeler ve un ile hazırlanmaktadır. Katkı ve koruyucu kimyasal madde kullanılmadan hatta tuz dahi içermeden hazırlanmaktadır.

El yapımı kompleks makinalar kullanılmayan besleyici makarnaların;

Her 100 gramında yüzde 40-45 arasında sebze çeşidine göre değişerek taze sebze püresi bulunmaktadır. Sebzeyi; yumurta sarısı ve tam buğday unu ile birleştirerek su ilave etmeden hamurları hazırlanıyor. Yumurta sarısı kullanmasının nedeni ise 1 yaş altı bebeklerde alerji riski taşımasıdır. O nedenle sadece yumurta sarısı kullanılarak yapılıyor.

Dolayısıyla makarnalar doğal taze sebze püresi ile renklendirildiği için; her parti üretim de renklerde farklılıklar olmaktadır bu da doğallığının bir göstergesidir.

Eğer renk sabitleyici, gıda boyası vs kullanılsa hepsi aynı renkte olur ve pişme esnasında da rengi azalmaz, değişmez sabit kalır.

Makarna Vitma besleyici makarna hamurlarına geleneksel yöntemlerle, el yapımı olarak hijyenik ortamda şekil verilmektedir.

Yine Makarna Vitma ürünlerini diğer üreticilerden ayıran çok önemli bir husus da; Vitma’da depolama yapılmadan gelen siparişlere göre taze taze üretim yapılmaktadır.

Tüm üretim aşaması gıda mühendisi bir annenin gözetiminde yapıldığından hazırlanan bu doğal makarnalar bebek ve çocuklar tarafından güvenle tüketilebilir.

Kaynak: www.vitmadogalgida.com

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...