Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Ekim 2021 13:41

WhatsApp, Instagram ve Facebook kesintisi ticari kayıp yaşayanlara mahkeme yolunu açtı

Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Avukat Kürşat Ergün, Facebook, Instagram ve Whatsapp'ta yaşanan kesinti nedeniyle ticari kayba uğradığını iddia eden kişi ve kurumların dava açabileceğini, bu süreçte tebligatları temsilcilik vasıtasıyla gerçekleştirebileceklerini bildirdi.

WhatsApp, Instagram ve Facebook kesintisi ticari kayıp yaşayanlara mahkeme yolunu açtı
facebook,,instagram,,whatsapp,,sosyal medya,

Sosyal medya platformları Whatsapp, Instagram ve Facebook tarihinin en uzun süren erişim sıkıntısını yaşamış, yaklaşık 7 saat süren kesintinin hatalı bir konfigürasyondan kaynaklandığı bildirilmişti. Veri merkezleri arasındaki iletişimdeki başlayan aksaklık kısa sürede tüm Facebook sistemini sararken, kesinti sonrasında kullanıcı bilgilerinin güvende olduğu kaydedilmişti.

Ancak bu sürede bu mecralardan yapılan anlaşmalar ile gelir elde eden kişi ve kurumlar ticari kayıp yaşadılar. Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Avukat Kürşat Ergün, Facebook, Instagram ve Whatsapp'ta yaşanan kesinti nedeniyle ticari kayba uğradığını iddia eden kişi ve kurumların dava açabileceğini, bu süreçte tebligatları temsilcilik vasıtasıyla gerçekleştirebileceklerini bildirdi.

Sosyal ağ sağlayıcılarının ülkede temsilci bulundurmasının zorunluğu olduğunu anımsatan Ergün, "Facebook ve Instagram da Türkiye temsilcilerini belirledi. Yasada açıkça belirtildiği üzere bu temsilciler, adli veya idari makamlarca gönderilecek tebligat, bildirim veya taleplerin gereğini yerine getirmek zorunda. Dolayısıyla ticari kayba uğradığını iddia eden kişi ve kurumlar, açacakları davalarda Facebook ve Instagram şirketlerini taraf olarak gösterip; dava süresince tebligatları temsilcilik vasıtasıyla gerçekleştirebilir" dedi.

SÖZ KONUSU ÜLKE MAHKEMESİ YARGILAYACAK

Ergün, davanın görülmesinde hangi ülke hukukunun uygulanacağına dair çeşitli ülkelerde yerel mahkemelerin yetkili olacağı hususunda kararlar verildiğini ifade ederek, birçok ülkenin kendi mahkemelerinde kendi hukuklarına göre yaptığı yargılamalarla Facebook'u tazminat ödemeye mahkum ettiğini dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...