Tgrt Haber
10 Kasım 2021 12:13

WhatsApp'tan kripto para adımı: Dijital parayla ödemeyi test ediyor

Dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulamaları WhatsApp, kripto para ile ödemeyi test ediyor. Meta'nın dijital para cüzdanı Novi, yakın zamanda WhatsApp'a entegre edilecek.

WhatsApp'tan kripto para adımı: Dijital parayla ödemeyi test ediyor
whatsapp,kripto para,dijital para

Tüm markalarını 'Meta' adı altında toplayan Facebook'un, dijital para cüzdanı Novi, yakında WhatsApp'a entegre edilecek. WhatsApp'ın bu adımıyla beraber Novi cüzdanına banka hesabı eklenebilecek, kredi kartları bağlanabilecek, para çekme ve bakiye görüntüleme işlemleri yapılabilecek. Uygulamanın kullanılabilmesi için ise kimlik doğrulaması gerekecek. Doğrulama işlemi için ise kimlik belgeleri ve video kaydı yapılacak. 

WhatsApp'tan kripto para adımı: Dijital parayla ödemeyi test ediyor

Öte yandan Hindistan ve Brezilya'da test edilen Novi üzerinden kullanıcılar, birbirlerine Pax Dollar (USDP) gönderimi yapabiliyor. Geçtiğimiz günlerde şirket, Hindistan'da iadeler özelliğini devreye sokmuştu. 

Meta'nın Novi'den Sorumlu Başkanı David Marcus, hedeflerinin tüm ödeme hizmetlerini bir araya getirmek olduğunu söyledi. Dijital para cüzdanı Novi, Türkiye'de kullanılamıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...