Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Nisan 2014 08:14

Yabancı yatırımcıya jet vize geliyor

Cari açığı azaltmak ve uluslararası anapara girişini artırmak amacıyla Türkiye, yabancı işadamlarının bürokratik işlemlerini kolaylaştırıyor.

Yabancı yatırımcıya jet vize geliyor
yabancı yatırımcı, jet vize, türkiye, yabancı işadamları, bürokratik işlemler

Türkiye'ye dışarıdan daha fazla sermaye girişi olması için Almanya ve İngiltere'de uygulanan sistem getiriliyor. Almanya ve İngiltere'nin belirli miktarda yatırım yapan işadamına sınırsız vize verdiğini belirten Ekonomi Bakanı Zeybekci "Türkiye'ye gelip bizimle aynı kaderi paylaşmak isteyen, parasını yatıranlara vize kolaylığı uygulamasını tamamlamak üzereyiz" dedi. Katar temasları sonrasında gazetecilere değerlendirmede bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Katar başta olmak üzere işadamlarına vize kolaylığı uygulamasını kısa sürede tamamlamak istediklerini söyledi.
Almanya ve İngiltere'nin belirli bir yatırım sonrasında sınırsız vizeler verdiğine dikkat çeken Zeybekci "Türkiye'ye gelip de bizimle aynı kaderi paylaşmak için varlığını, parasını, pulunu yatırıyorsa, ayyıldızın olduğu Türk tapularına paralarını yatırıp ortak oluyorsa bizim kucak açmamız lazım. Uzun vadeli vizeler verilmeli. Bu alanda cömert olmamız lazım. Prosedürlerin kolay olması lazım" dedi. Bu kapsamda gayrimenkul alımlarındaki sürenin kısalması ve bürokratik işlemlerin hızlı çözülmesi masada bulunuyor.
Star Gazetesi'nin haberine göre; Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı olarak yatırımcılara sağlayacakları kolaylığı "Kişiye özel konfeksiyon ceket dikeceğiz" sözleriyle anlattı. Türkiye'nin bölgesinde marka olmuş bir ülke olduğuna dikkat çeken Zeybekci, Tahran'da belirli bir varlık seviyesine ulaşanların hedefinin Türkiye'de düğün yapma olduğu örneğini verdi. Zeybekci, bu ülkenin 100 milyarlarca dolar kaynağın olduğu bir yer olduğunu kaydetti. İş forumuna 170'den fazla Katarlı firmanın katıldığını belirten Ekonomi Bakanı Zeybekci "45 Türk firması vardı. Her firmaya 3 Tarlı firma düşüyordu. Katar bizim için fırsatlar anlamında ilk üçe girecek bir ülke" diye konuştu.
CARİ AÇIKTA SÜRPRİZ OLACAK
Bakan Zeybekci, Türkiye'nin yumuşak karnı olarak gösterilen cari açık ve dış açıkta sürpriz gelişmeler olabileceğini ifade ederek, "İhracatın yüzde 10 artması ve TL'nin değerini koruması, ithalatı cazip olmaktan çıkarıyor. Dış ticaret açığı beklenenin üzerinde daralmaya başlıyor. Ziyaretler, işbirlikleri, ortak yatırım başka ülkelerin tasarruflarını getirmek sürpriz kısmı bu. İnşallah nisan ayı sonu itibariyle dış ticarette sürprizleri göreceksiniz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...