Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Temmuz 2021 15:13

Yangının ardından faciayla karşılaştılar, gözyaşlarına hakim olamadılar

Pek çok ildeki yangın kontrol altına alınsa da geride acı bir manzara ve gözü yaşlı insanlar bıraktı. Evlerine, yurtlarına geri dönen insanlar, yaşanan tahribat karşısında şoke oldu. Evlerinden, bahçelerinden, yaşadıkları güzel anılarından, hayvanlarından geriye acı bir tablo kaldı.

Yangının ardından faciayla karşılaştılar,  gözyaşlarına hakim olamadılar
yangın,manavgat

Türkiye son 48 saattir yangınlarla boğuşuyor. Antalya Manavgat, Adana-Kozan, Osmaniye-Merkez, Mersin-Silifke, Mersin-Aydıncık, Kütahya-Emet, Antalya-Alanya, Aydın-Didim, Muğla-Bodrum ve Muğla-Marmaris başta olmak üzere pek çok ilden alevler yükseldi. 3 kişinin yaşamını kaybettiği yangınlardan 57'sinin kontrol altına alındı. Ancak geriye gözü yaşlı insanlar ve yanmış evler, mahalleler ve köyler kaldı. Yangın söndükten sonra yerleşim alanlarına geri dönen insanlar harabeye ve küle dönmüş bir manzarayla karşılaştılar. Gözyaşlarını tutamayan insanlar yardım elinin uzatılmasını bekliyor.

EŞİNİN ANILARI DA KÜL OLDU

Adana'ya bağlı Kızlarsekisi Akkoca Mahallesi'nde yaşayan 65 yaşındaki Cumali Yücel, yanan evini görünce gözyaşları döktü. Kozan'daki yangında evinde hasar oluşan Cumali Yücel: "Eşimle burada, her yerde anıları var. İnanın ki ben ona üzülüyorum. Burada onun ayakkabıları, elbiseleri, fotoğrafları her şeyi vardı" dedi. Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangınında, yaklaşık 3 yıl önce hayatını kaybeden eşinin hatıralarının bulunduğu evi yanan kişi, duygularını gözyaşları arasında anlattı.

Yangının ardından faciayla karşılaştılar,  gözyaşlarına hakim olamadılar

EVİNİ GÖRÜNCE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Mersin'in Aydıncık ilçesinde, 2 gün önce çıkan ve kontrol altına alınmaya çalışılan yangından etkilenen vatandaşlar, yaşadıklarını anlattı. Yangında evi kullanılamaz hale gelen Hamide Bağ, sabah saatlerinde evine geldiğinde gözyaşlarına hakim olamadı.

Yangının ardından faciayla karşılaştılar,  gözyaşlarına hakim olamadılar

KİMLİKLERİMİZİ BİLE ALAMADIK

Manavgat’ta yangından en fazla etkilenen mahallelerden biri olan Kalender Mahallesinde pek çok ev küle döndü ve boşaltıldı. Burada yaşayan insanlar iki gün sonra evlerine döndüklerindeyse içler acısı manzarayla karşılaştı, hayvanları telef oldu. Mahalle sakinlerinden Gülsüm teyze, karşılaştıkları manzarayı gözyaşları içinde anlattı: “ Çocuklarımla yemek yiyordum ve dışarı çıktığında etrafa duman çöktüğünü gördüm. Yangın gelmez sandım. Hayvanları açtım, sonra çocuklarımı alıp çıktım, evden hiçbir şey kurtaramadım. Üzerimdeki kıyafetlerle çıktım. Kimliklerimizi bile alamadık. Evimi görünce şoke oldum, gözlerimde yaş kalmadı. Çocuklarım çok kötü, hiçbir şeylerini alamadılar. Bir tanıdığımızın evinde 10-11 kişi kalıyoruz” diye ekledi.   

Yangının ardından faciayla karşılaştılar,  gözyaşlarına hakim olamadılar

50 YILDA YAPTIĞIM 1 SANİYEDE KÜL OLDU

Mahalle sakinlerinden bir kadın, “Yangını izliyorduk, gelmez sandık. Nasıl canımızı kurtardık bilmiyorum. Alevler üstümden aştı, oğlum kolumdan tuttu ve zorla dışarı çıkardı. Oğlum olmasa yangının içinde ölecektim. Allah devletimize zeval vermesin, biz çıkamayız bu işin içinden. 5O yıl çalışıp yaptığımız saniyelerde kül oldu” diye konuştu.

Yangının ardından faciayla karşılaştılar,  gözyaşlarına hakim olamadılar

10-15 DAKİKADA KOCA KÖY KÜL OLDU

Mahallenin diğer sakinlerinden “Yangının gelmesiyle birlikte 10-15 dakikada köyü kapladı. Her yeri kavurdu, kıyafetlerimizi bile alamadık, canımızı zor kurtardık. Evimiz, arabamız, zeytinliklerimiz yandı. Canımızdan başka bir şeyimiz kalmadı. Evdeki her şeyimiz yandı” diye belirtti.

Yangının ardından faciayla karşılaştılar,  gözyaşlarına hakim olamadılar

CANIMIZI ZOR KURTARDIK, HER YER YANDI

Osmaniye’nin Kazamaca köyü ve Kadirli ilçesine bağlı Karatepe köyünde çıkan orman yangınında evi yanan kadın konuştu. Kışlık tüm yiyeceklerinin yandığını kaydeden Ferdide Torşahin, yangında canlarını zorla kurtardıklarını söyledi.

EVİM, HAZIRLADIĞIM KIŞLIKLAR YANDI

Kadirli ilçesine bağlı Karatepe köyü Sağlamerler mahallesinde evi yanan Feride Torşahin de yangının hızla geldiğini son anda canlarını kurtardıklarını söyledi. Torşahin, “Kışlık yiyeceğimin hepsi yandı. Biranda yandı kendi canımızı zor kurtardık. Buna şükür olsun. Sürekli kışlık yiyeceklerimiz hazırlıyordum. Bulgur kaynattım, tarhana yaptım ama hepsi yandı. Yangın geldiğinde sadece kimliğimi aldım hemen dışarıya çıktım. Yapacak bir şeyim kalmadı. Çocuklarım evde yoktu. Saman balyalarımızın hepsi yandı” diye konuştu.

Yangının ardından faciayla karşılaştılar,  gözyaşlarına hakim olamadılar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...