Tgrt Haber
20 Eylül 2021 17:09

Yapılandırma için son 10 gün

Vergi borçları yapılandırmasında son gün olan 30 Eylül yaklaşıyor. Yapılandırılacak borçlar arasında vergi cezaları, SGK prim borçları, gümrük cezaları, öğrenci kredisi borçları, motorlu taşıtlar vergisi, taşıta ilişkin idari para cezaları bulunuyor.

Yapılandırma için son 10 gün
yapılandırma

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren vergi ve ceza borçlarına yönelik yapılandırma için son gün yaklaşıyor. Buna göre yapılandırmada başvurular 30 Eylül’de tamamlanacak. Taksitler 3 yıla kadar vadelendirilecek.

Yapılandırılacak borçlar arasında vergi cezaları, SGK prim borçları, gümrük cezaları, öğrenci kredisi borçları, motorlu taşıtlar vergisi, taşıta ilişkin idari para cezaları bulunuyor. Borçların ilk taksit ödemeleri vergi dairelerine olan borçların için eylül ayında, Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçlar için ekim ayında yapılacak. Peşin ödemeler de ilk taksit ödeme zamanında gerçekleştirilecek. Yapılandırmanın bozulmaması içinse ilk iki taksitin düzenli ödenmesi ve ikiden fazla taksit ödemesinin aksatılmaması gerekiyor.

Yapılandırmada geçtiğimiz yıllara göre farklı olarak en önemli maddelerden bir tanesi mükelleflerin 2016-20 yılları arasındaki döneme ilişkin kazançlarında matrah artırımı yapabilecekler. Böylelikle geçmiş 5 yıllık dönem için mali incelemeye tabi tutulmayacaklar. Borcu olanlar yapılandırma için e-Devlet üzerinden başvuru gerçekleştirebiliyor.

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILACAK?

- Maliye’ye olan vergi borçları, kesinleşmemiş veya dava safhasında bulunan vergi borçları ile cezalar
- Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından takip edilen sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, isteğe bağlı sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, inşaatlarda eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanan sigorta primi
- Çeşitli kanunlara dayalı uygulanan damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı ile bunlara bağlı gecikme zammı alacakları
- Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredileri
- Motorlu taşıt vergileri
- Trafik cezaları
- Seçim, nüfus, askerlik para cezaları
- Otoyol ve köprülerden kaçak geçiş ücretleri ve cezaları
- Gümrük Bakanlığı'nca takip edilen gümrük vergileri ve para cezaları
- İl özel idarelerinin, asli ve fer’i amme alacakları
- Belediyelerin vergi, emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi alacakları
- Belediyelere olan su ve katı atık ücreti borçları

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...