Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Eylül 2015 06:05

Yargıdan memur emeklilerine ikramiye müjdesi

İdare Mahkemesi'nden, memurluktan emekli olanlara müjde geldi.

Yargıdan memur emeklilerine ikramiye müjdesi
yargı, emekli,

Mahkeme, bu kapsamdaki kişilere 30 hizmet yılından sonraki hizmet süreleri için de emekli ikramiyesi verilmesini sağlayan karar sonrasında hak talep eden ancak Anayasa Mahkemesi'nce reddedilen bir kişinin lehine karar verdi. Emekli, bu parayı SGK'dan talep etti. SGK'dan ise "Anayasa Mahkemesi kararlarının geriye yürümeyeceği" gerekçesiyle 'ret' yanıtı geldi.

KARAR EMSAL OLABİLİR
Emekli, bu yanıt üzerine işlemin iptali için dava açtı. Ankara 12. İdare Mahkemesi ise "Davacı, Anayasa Mahkemesi kararı ile birlikte geçmişte elde edemediği bu hakkını talep etme olanağı elde etmiştir" diyerek, emeklinin lehine karar verdi. Mahkemenin gerekçeli kararında, Anayasa Mahkemesi'nin, emeklilik ikramiyesinin hesabında 30 fiili hizmet yılından fazla sürelerin dikkate alınmayacağına ilişkin hükmü Anayasa'ya aykırı bularak iptal ettiği hatırlatıldı. Karara karşı Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nde itiraz hakkı bulunuyor. Uzmanlar kararın emsal teşkil edebileceğini belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...