Tgrt Haber
17 Ağustos 2022 12:10 - Güncelleme : 17 Ağustos 2022 12:25

'Bloke' oyununda emekliye müjde bankalara kötü haber: Yargıtay’dan maaş ve promosyon kararı

Son zamanlarda aylık aldığı bankayı değiştirmek isteyen emekliler, aylıklarına blokaj konulması, promosyonlarının haczedilmesi gibi engellerle karşılaştı. Yargıtay kararları ise emeklilerin aylığına blokaj uygulanamayacağını hükme bağlıyor. Konuya ilişkin konuşan Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Müşaviri Cafer Tufan Yazıcıoğlu da, "Bankaların emeklilerin geçişine izin vermesi lazım. Devam eden kredi varsa bunun tahsili sağlansın" ifadelerini kullandı.

'Bloke' oyununda emekliye müjde bankalara kötü haber: Yargıtay’dan maaş ve promosyon kararı
emekli maaşı,emekli promosyonu,yargıtay,banka

Emekli promosyonlarının 8 bin liraya dayanmasının ardından, bankalar borçlu olan emeklilerin promosyonlarını haczetmeye başladı. Bu şekilde emeklilerin banka değiştirmesi engellenirken, vatandaşlar da hukuki haklarını araştırmaya başladı.

Yargıtay’ın konuyla ilgili kararı; emeklilerin maaşına blokaj konulamayacağı yönünde. Mahkemeye giden emeklilerin başka bir bankaya geçişinin engellenmesinin kaldırılmasına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Milliyet’te yer alan habere göre; Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Müşaviri Cafer Tufan Yazıcıoğlu, bankaların söz konusu uygulamalardan vazgeçmesi gerektiğini belirtti.

"MAHKEMEYE GİTSE HEPSİ KAZANIR"

Yazıcıoğlu, hem bankaların hem de emeklilerin zarar görmeyeceğini düşündüğü bir formül sundu:

“Mahkemeye gitse hepsi kazanır. Ancak mahkeme süreci uzun sürüyor, masrafları var. Bankaların kendi ayağına kurşun sıkmaması için emeklilerin geçişine izin vermesi lazım. Devam eden kredi varsa bunun tahsili sağlansın, banka da mağdur olmasın. X bankasından y bankasına geçildiğinde alacak da orası tarafından tahsil edilsin”

"KAMU BANKALARININ YENİ BİR DÜZENLEYEME GİTMESİ LAZIM"

Yazıcıoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bankalarda standart bir promosyon getirmesi istedi:

 “Emeklileri mağdur eden kamu bankalarının bir an önce yeni bir düzenleyeme gitmesi lazım. SGK’nın bankalarda standart bir promosyon sağlaması lazım. Bunun üzerine çıkan da çıksın.”

Emeklilerin şikayetçi olduğu bir diğer konu da kredi borcu olana banka promosyonu verilmemesi. Onun yerine promosyonun borcun alacağına sayılmış olması. Yazıcıoğlu, bu sorunun da bir an önce giderilmesi gerektiğini dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Serap Tutar 29 Aralık 2022 09:33

Emeklilerin maaşına bloke ve haciz konulamayacağına dair Yargıtay hukuk genel kurulu kararı esas no 2017 /1980 karar no 2021/829 Tarih 24. 06 .2021

Ejder koca12 Kasım 2022 23:34

Emekliyim kanuni takipteyim bu yüzden promosyon alamıyorum maaşımı taşıyamıyorum izin vermiyor banka bankanın kölesi oldum çok mağdurum benim gibi binlerce insan var Allah yardımcımız olsun

NURULLAH 7 Kasım 2022 14:41

TÜM TELSIZ KULANIM VERGISI KALKSIN ARTIK YETER BU KADAR

Ergün23 Ekim 2022 23:05

Bddk kredi vadelerini neden uzatmıyor kamu ve özel bankaları neden faizleri düşürmüyor merkez bankası faizleri aydan aya düşürüyor bankalar uyum sağlamalı diye düşünüyor vatandaşlar

Ayşe nizam14 Ekim 2022 08:22

Biz emekliler borçsuz olurmu nasıl bir engel bu borclandiran utansin

Ergün10 Ekim 2022 22:27

Emekliler mağdur lütfen ilgilenin bu konulara acil çözüm daha ne söyleyim sizler zaten biliyorsunuz vatandaş mağdur

Ergün10 Ekim 2022 22:24

Adımı yazdım 2023 seçimlerine az kaldı mührümüde vuracağım emekliyim başkasının telefonu kullanuyorum yokluktan bir telefon bile alamıyorum kamu bankaları promosyonları emekliye çokmu görülüyor lütfen bu konuda bir şeyler yapılsın biraz nefe alalım

Ergün 8 Ekim 2022 01:32

Emeklileri yasal olmadığı olmadığı halde mağdur eden bankalar özel ve kamu bankalarının denetimi daha sıkı olmalı vatandaş mağdur olmamalı t bu konuya acil bir çözüm bulmalı

Rahim ÇEREZ17 Ağustos 2022 13:23

Kanunun acilen çıkması lazım gerçekten emekliler çok yıpranıyor

Sonraki Haber Yükleniyor...